2019-10-14 21:14

Peste 150.000 de absolvenți de clasa a VIII-a vor participa la Evaluarea NAȚIONALĂ care începe LUNI. Care este prima probă a examenului

 |  16:33
Peste 150.000 de absolvenți de clasa a VIII-a vor participa la Evaluarea NAȚIONALĂ care începe LUNI. Care este prima probă a examenului

Peste 150.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să participe la Evaluarea Naţională, care începe luni, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Miercuri, va avea loc proba la Matematică, iar joi, proba la Limba şi literatura maternă. Primele rezultate vor fi afişate pe 19 iunie, iar rezultatele finale vor fi anunţate în 23 iunie, informează News.ro.

Ministerul Educaţei a anunţat că, potrivit datelor centralizate (99,69%) până sâmbătă la ora 12:00, în aplicaţia informatică figurau 150.130 de candidaţi înscrişi la Evaluarea Naţională pentru elevii claselor a VIII-a.

Examenul începe luni, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Miercuri, 13 iunie, este organizată proba la Matematică, iar joi, 14 iunie, proba la Limba şi literatura maternă. Primele rezultate vor fi afişate pe 19 iunie, până la ora 12:00, iar în aceeaşi zi se pot depune contestaţii în intervalul orar 14:00 - 19:00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.

Probele încep la ora 9:00, moment în care în fiecare sală vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 120 de minute, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc., candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop. Candidaţii care refuză să depoziteze obiectele respective în sala desemnată de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.

De asemenea, elevii sunt informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări (manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor), precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare: stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.

Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor şi schemelor şi instrumente de desen la Matematică.

Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obţinută la Evaluarea Naţională are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a de liceu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-09Parerea ta...

LEVST.
09 Iun 2018

REGIZORUL ANDREI SERBAN:"Romania ESTE TARA MINTILOR ADORMITE..."___--------___Foarte correct, dar trebuie nuantat, nu este treaba maselor sa fie vigile si destepte,treaba lor este sa munceasca(***), aceasta datorie este a clasei intelectualilor, care desi imensa -si in Romania- este total adormita, iar a doua caracteristica, este LASITATEA…(*** – sunt tari care merg excellent iar masele nu au citit o carte, nu stiu nici table adunarii, habar-nu-au de propria istorie, etc., etc., dar au 2 concedii pe an, in locatii exotice internationale, si traiesc mai bine decat vechii regi, iar aceasta pentru ca ei isi fac datoria(muncesc) iar clasa tampon(intelectualitatea, as zice cu adevarat intelectualitate) isi face -de asemeni- DATORIA…)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray