2020-08-12 15:37

Poți cere ajutor: Platforme online care TE AJUTĂ la teme și la examene. Cum funcționează

 |  11:43
Poți cere ajutor: Platforme online care TE AJUTĂ la teme și la examene. Cum funcționează

Temele pentru acasă și examenele rămân unele dintre bătăile de cap ale elevilor, mai ales în această perioadă de epidemie. Pentru a facilita aceste probleme s-au lansat diverse platforme online, pentru a ajuta elevii și chiar părinții!

De exemplu, există o platformă unde elevii pot cere ajutor în rezolvarea temelor și se pot transforma ei înșiși în “profesori”, acolo unde cunosc răspunsurile. Platforma este teme.anidescoala.ro și găzduiește întrebările elevilor de gimnaziu, învățământ primar și liceu, iar cei care răspund sunt tot școlari. Rezolvările sunt, însă, verificate și aprobate de către un profesor și un student la Matematică. Site-ul teme.anidescoala.ro s-a lansat ca o platformă educativă de tip Q&A, cu scopul de a-i ajuta pe elevi la rezolvarea problemelor de la diferite materii de școală.

Totul trece printr-un filtru

De la lansare și până acum, 85% dintre întrebările copiilor se referă la temele pe care le au de făcut la matematică. Cum funcționează platforma? Concret, elevii care nu știu să rezolve o anumită problemă publică exercițiul la care au dificultăți, iar cei care știu răspunsurile îi ajută cu rezolvarea.

Toate răspunsurile trec printr-un filtru de verificare și aprobare, iar utilizatorii au posibilitatea de a acorda puncte “rezolvitorilor”, în funcție de complexitatea și acuratețea răspunsurilor oferite. Mai exact, cel care adaugă întrebarea pe platformă are libertatea de “a pune la bătaie” și un număr maxim de puncte, iar utilizatorul care publică cel mai bun răspuns (Best Answer) primește acest titlu și punctele aferente. Fiecare utilizator își poate crea un cont în care urmărește procesul rezolvării de probleme. Platforma este complet gratuită și a fost lansată cu scopul de a crea o comunitate în cadrul căreia elevii să se ajute între ei, potrivit  edupedu.ro.

Pentru examene

O soluție salvatoare vine și de la un profesor de Matematică de la Colegiul „Nichita Stănescu“ din Ploiești. Profesorul Andrei Dobre, pune la dispoziție, pentru pregătire, o platformă gratuită unde se pot găsi sute de exemple de modele de examen. Site-ul mateinfo.ro http://mateinfo.ro/ a fost creat de profesorul Andrei Dobre și este accesibil tuturor. Elevii de gimnaziu și liceu găsesc aici culegeri întregi de exerciții, dar și sute de modele de subiecte date la examenele naționale, precum și rezolvările lor. Astfel își pot evalua cunoștințele acumulate până în prezent. Pentru Evaluarea Națională la Matematică, site-ul mateinfo are o culegere cu peste 200 de modele de examen, cu rezolvări și bareme complete, coordonate de profesorul Dobre. Tot aici găsiți și toate variantele oficiale date la examenele de Evaluare Națională, din 2009 până în prezent. De asemenea, sunt și simulări online pentru examenul de la Matematică, susținut în vederea admiterii la liceu. Pentru BAC-ul la Matematică , pe platforma mateinfo.ro, elevii vor găsi culegeri cu rezolvări complete și bareme de rezolvare pentru BAC-ul la Matematica pentru profilele Mate-Info, Științele Naturii și Tehnologic, coordonate tot de cadrul didactic de la Colegiul „Nichita Stănescu“ din Ploiești.

De asemenea, sunt disponibile și E-Book-uri gratuite, pentu toate profilele (inclusiv profilul pedagogic), realizate de Cornel Cosmin Păcurar. Pe acest site există și un forum, unde se pot primi indicații la problemele mai dificile, în vedere pregătirii exemenelor. Site-ul este foarte util si pentru olimpiadele școlare, dar si pentru profesori, având reviste de profil precum Revista Electronică MateInfo.ro și Sclipirea Minții, care apar exclusiv pe mateinfo.ro.

Site-ul este actualizat permanent pentru învățământul gimnazial și liceal, pentru toate clasele, prin zeci de probleme rezolvate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz