2019-10-23 06:00

Profesorii amenință că BOICOTEAZĂ simulările de la Evaluarea Națională și de la BAC

 |  11:28
Profesorii amenință că BOICOTEAZĂ simulările de la Evaluarea Națională și de la BAC

Dascălii din întreaga țară amenință că boicotează simulările de la Evaluarea Națională (5-7 martie) și de la Bacalaureat (19-22 martie), programate începând chiar de lunea aceasta. Ei sunt total nemulțumiți de modul în care s/au făcut grilele de salarizare, conform realitatea.net. Potrivit informațiilor de ultimă oră, la nivel national, Federația Sindicatelor Libere din Învătământ va fi boicot generalizat în 1.079 unități școlare.

Sindicatul Liber din Învăţământ (SLI) Satu Mare, afiliat Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, a decis deja că profesorii membrii de sindicat nu vor participa la simularea Evaluării Naţionale din zilele de 5-7 martie şi nici la simularea examenului de Bacalaureat din zilele de 19-22 martie. Informaţia a fost confirmată de Victor Oprea, preşedintele orgaizaţiei sătmărene, conform informatia-zilei.ro. Potrivit acestuia, după ce a consultat membrii de sindicat din organizaţie, ”aproximativ 60% au semnat pentru «DA », adică boicotarea simulării de evaluare naţională, iar 40% au semnat pentru «NU».

"FSLI a trimis o notificare la Ministerul Educaţiei Naţionale prin care se anunţă acţiunile de boicotare a evaluărilor naţionale în perioada 5 – 7 martie”, a precizat Victor Oprea, , lider FSLI.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că grilele de salarizare pentru personalul din învăţământ, prevăzute de legea cadru nu au fost negociate, ci impuse. De asemenea, ei cer ca reîncadrarea personalului din învăţământ să se realizeze prin înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare corespunzător fiecărei funcţii cu salariul minim brut pe ţară.

Totodată, calculul sporurilor şi al indemnizaţiilor să se facă prin raportare la salariul de bază majorat din 2018 şi nu la cel din 2016. De asemenea, se doreşte acordarea majorării de 20% pentru personalul nedidactic. Potrivit sindicaliştilor, revendicările amintite mai sus au fost neglijate de Ministerul Educaţiei şi de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-03Parerea ta...

ANONIM
03 Mar 2018

Profesorii sunt una din categoriile profesionale care voteaza din patru in patru ani mafia psd. Acum sa se descurce si sa le aplaude minciunile bolsevicilor .Sa va fie rusine ca voi ati votat ciuma rosie pentru doi arginti promisi de lia olguta mincinoasa.
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Elevii săraci, ai nimănui Mărturiseam, acum ceva timp, ce bine ar fi să se desfăşoare în permanenţă campanie electorală. Nu de alta, dar să îşi mai aducă aminte guvernanţii şi de noi. Iar, după cum o dovedesc faptele recente ale primului ministru, am avut dreptate
10 Iul 2014 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray