2019-07-18 00:06

PROFESORII riscă ÎNCHISOAREA dacă fac meditații cu elevii

 |  21:37
PROFESORII riscă ÎNCHISOAREA dacă fac meditații cu elevii

Profesorii nu mai au voie să facă meditaţii cu elevii de la clasele la care predau. Este interzis, pentru prima oară în România, printr-un Cod de Etică. Cadrele didactice care vor încălca regulamentul riscă să îşi piardă locul de muncă sau chiar să facă închisoare dacă nu plătesc la FISC impozite.

Dacă profesorii nu vor respecta noul cod de etica, riscă sanctiunile din legea educatiei, de la observatie scrisa, avertisment pana la desfacerea contractului de munca, iar daca vorbim despre cazuri mult mai grave, se poate ajunge si la pedeapsa cu inchisoarea de la 1 an la 3 ani.

Cu toate astea, până acum niciun profesor nu a fost sancţionat. Chiar dacă sunt persoane care fac meditaţii fără să declare banii încasaţi. Uneori, nu au nici facultate. Doar 5% dintre cei care oferă lecţii în privat fac asta legal, estimează specialiştii.

E un cerc vicios. Elevii dau vina pe profesorii care ar condiţiona nota de la clasă de prezenţa la meditaţii, iar profesorii pe părinţii care vor ca elevii să aibă cunoştinţe cât mai bogate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-10Parerea ta...

FICUS
10 Oct 2018

Daca dau banii la fisc pot face meditatii cu elevii de la clasa ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray