2019-10-23 00:41

RECOMANDARE de la Inspectorat: Serbările de Crăciun să fie ANULATE

 |  22:45
RECOMANDARE de la Inspectorat: Serbările de Crăciun să fie ANULATE

Serbările de iarnă programate pentru sfârşitul acestei săptămâni în şcoli, grădiniţe şi licee ar putea fi anulate pentru respectarea zilelor de doliu naţional, după decesul Regelui Mihai I. Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a trimis o recomandare tuturor instituţiilor de învăţământ din Capitală pentru respectarea zilelor de doliu naţional, spunând că nu impune nimic, fiind doar o recomandare.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a trimis o recomandare tuturor instituţiilor de învăţământ din Capitală pentru respectarea zilelor de doliu naţional în 14, 15 şi 16 decembrie, aşa cum au fost decretate prin hotărâre de Guvern.

„Noi am trimis şcolilor o recomandare, noi nu impunem, am trimis o recomandare pentru a respecta ad literam decizia Guvernului prin care s-au stabilit zilele de doliu naţional. Rămâne la alegerea fiecărei instituţii, dar e totuşi o chestiune de bun simţ, e doliu naţional”, a declarat pentru News.ro Marian Banu, purtătorul de cuvânt al ISMB.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei spun că nu au trimis inspectoratelor şcolare nicio recomandare în acest fel, fiind decizia fiecărei instituţii. Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai va fi adus în ţară, miercuri, 13 decembrie, la ora 11:00, iar în 16 decembrie, la ora 12:30 va avea loc slujba de înmormântare la Catedrala Patriarhală.

În aceeaşi zi, la ora 17:45, va avea loc slujba de înmormântare, la Curtea de Argeş. Guvernul a aprobat instituirea a trei zile de doliu naţional, în 14, 15 şi 16 decembrie.

Potrivit legii, în zilele de doliu naţional, instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale sunt obligate să arboreze în bernă drapelul României şi drapelul Uniunii Europene.

De asemenea, posturile naţionale de radio şi televiziune, dar şi instituţiile de cultură trebuie să îşi adapteze programul, iar toate manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru zilele de doliu sunt amânate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-11Parerea ta...

NEGRO
13 Dec 2017

Stimati tovarasi, nu mai umblati cu astfel de recomandari. Ati fi dumneavoastra obedienti fata de Partidul care v-a protapit in functii, dar lasati viitorul sa-si urmeze cursul. Nu doliul regal va mana pe dumneavoastra in lupta, ci nostalgia vremurilor comuniste cand serbarile de Craciun erau interzise. Mentalitatea comunsta v-a ramas nealterata, desi a mai trecut ceva timp si chiar ati fi putut evolua pozitiv. Dar nu s-a intamplat aceasta. Ca va legati de pretexte politice ”nobile” e un adevar. Cand maestatea sa era in viata si a vrut sa viziteze Romania in 1992, Partidul dumneavoastra a folosit institutiile statului sa-l alunge ca pe un hot. Asa ca nu mai faceti pe umanistii. Nu mai fiti ipocriti! Chiar va sta rau!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray