2020-02-26 00:31

România, locul 3 pe națiuni la Olimpiada internaţională de Fizică a ţărilor asiatice, din Vietnam

 |  17:17
România, locul 3 pe națiuni la Olimpiada internaţională de Fizică a ţărilor asiatice, din Vietnam

Pentru a doua oară în istoria competiţiilor internaţionale, un lot olimpic românesc a participat la Olimpiada internaţională de Fizică a țărilor asiatice, competiție ce s-a derulat, în perioada 6-12 mai, la Hanoi, în Vietnam.

Evenimentul, dedicat cu precădere elevilor şi studenţilor din ţările asiatice, a inclus participarea a nu mai puţin de 25 de ţări, lotul României fiind singurul calificat din Europa.

Lotul olimpic al României la fizică, coordonat de profesorii Delia Constanța Davidescu și Adrian Dafinei, și compus din elevii Cosmin Andrei,  Ștefan Bălăucă, Radu Andrei, Petru Cotruț ,  Ștefan Dolteanu, Sebastian Leontion, Silviu Predoi și Mihai Ursu, s-a clasat pe locul trei în clasamentul pe națiuni, după loturile Chinei și Rusiei. Pe locurile 4 și 5 s-au clasat India și țara gazdă, Vietnam.

Olimpicii noștri au obținut patru medalii de aur, una de argint, una de bronz și două mențiuni.

Invitaţia lansată echipei din ţara noastră certifică rezultatele excepţionale obţinute de elevii români la Olimpiadele Naţionale şi Internaţionale de Fizică. Anul trecut, la Olimpiada Internaţională din Singapore, lotul nostru s-a clasat pe locul al 5-lea mondial.

Ceremonia de închidere a Olimpiadei internaţionale de Fizică a țărilor asiatice a fost oficiată, la Universitatea Tehnică din Hanoi, de către ministrul Educației și Învățământului din Vietnam, prof. Phung Xuan Nha, Ambasada României fiind reprezentată de către Ministrul Consilier Ștefan Neagu, șeful secției consulare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-12Parerea ta...

ANONIM
12 Mai 2018

Numele e LEONTICA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine