2019-10-21 13:01

SĂ RÂDEM cu Manualul de Clasa a IV-a. Ce informații ”prețioase” află elevii

 |  23:54
SĂ RÂDEM cu Manualul de Clasa a IV-a. Ce informații ”prețioase” află elevii

Manualul de Limba şi Literatura Română clasa a IV-a conţine informaţii pseudoştiinţifice despre zone energetice din Munţii Bucegi, la Babele şi Sfinxul.

SĂ RÂDEM cu Manualul de Clasa a IV-a. Ce informații ”prețioase” află elevii
zoom

Potrivit manualului, "în Munţii Bucegi, în preajma stâncilor Babele şi Sfinxul există o porţiune de un kilometru pătrat în care organismul nu oboseşte şi se înviorează brusc".

De asemenea, autorul adaugă că "este probabil cea mai interesantă descoperire făcută vreodată în România", fără a preciza însă nicio sursă.

Elevii mai află din manual că "în credinţa populară românească, se spune că avem de-a face cu legendarul loc dintre cer şi pământ numit Gură de Rai, un spaţiu între cer şi pământ cu caracter sfânt, un loc benefic"

Capitolul care conţine fragmentul despre Ministerele Munţilor Bucegi a fost conceput de Aniţa Dulman, psiholog şi fostă învăţătoare. 

"Problema este că în legătură cu Bucegii circulă această informaţie, iar eu am pus acest fragment pentru că poţi să le dezvolţi scepticismul faţă de ceva despre care doar se spune. Fragmentul ăsta nu spune despre ce să credem, ci despre ce să nu credem. Îi ajută pe copii să înţeleagă că o credinţă populară nu e adevărată", a spus Aniţa Dulman, pentru Hotnews.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-18Parerea ta...

Doresc sa comentezCITESTE SI...

Limba română, de la rugăciune la contract Astăzi, constatăm cu tristețe că, încet-încet, limba română dispare. Și descoperi acest aspect atunci când deschizi dicționarul, unde majoritatea cuvintelor românești sunt trecute ca provenind din slavonă, greacă, turcă, bulgară, franceză sau germane, dar nu din dacă (tracă), limba maternă a noastră și limba matcă a statelor europene
03 Oct 2019

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray