2020-08-11 17:01

SCANDAL la Bacalaureat: Ce au PĂȚIT elevii unui liceu din Blaj

 |  18:02
SCANDAL la Bacalaureat: Ce au PĂȚIT elevii unui liceu din Blaj

Elevii care au susţinut, luni, proba de Limba română a Bacalaureatului la Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain” din Blaj, judeţul Alba, au primit de două ori la rând subiecte greşite, motiv pentru care examenul s-a prelungit cu aproximativ 50 de minute, transmite Mediafax.

La proba de Limba română a examenului de Bacalaureat organizată, luni, la Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain” din Blaj, judeţul Alba, absolvenţii profilului „uman” au primit o parte dintre subiectele care trebuiau repartizate la profilul „real”.

După ce greşeala a fost sesizată, s-au împărţit din nou subiectele, dar s-a făcut aceeaşi eroare.

Elevii care au susţinut examenul au spus că abia a treia oară au primit subiectele corecte pentru profilul lor, iar timpul de examinare a fost prelungit.

„În data de 01.07.2019, la proba scrisă Ea) - Limba şi literatura română, din cadrul examenului de bacalaureat naţional, sesiunea iunie-iulie 2019, la Centrul de Examen de la Colegiul Naţional Blaj, imediat după ora 9.00 când au fost deschise plicurile cu subiecte în sălile de clasă unde candidaţii trebuiau să primească subiect pentru profilul umanist, Comisia din Centrul de Examen a constatat că aceşti candidaţi au primit subiect de profil real. În aproximativ 30 de minute din acel moment, Comisia a remediat total situaţia creată, distribuind candidaţilor subiectul corect şi corespunzător profilului”, a declarat, marţi, inspectorul general adjunct al ISJ Alba, Alexandru Dăncilă.

El a precizat că, din momentul distribuirii subiectului corect, timpul alocat rezolvării acestuia a fost de trei ore, conform metodologiei şi procedurilor în vigoare pentru organizarea examenului.

Dăncilă a mai anunţat că ISJ Alba a deschis o anchetă internă privind incidentul.

„La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba s-a demarat o anchetă referitoare la acest caz şi de asemenea s-au luat măsurile corespunzătoare desfăşurării următoarelor probe de examen”, a declarat adjunctul ISJ Alba.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz