2019-10-17 11:06

SCANDALUL subiectului de la OLIMPIADA la Română: „Fiind vorba de Prahova, cred că este o TICĂLOȘIE!”. Cine este oficialul care spune acest lucru

 |  19:19
SCANDALUL subiectului de la OLIMPIADA la Română: „Fiind vorba de Prahova, cred că este o TICĂLOȘIE!”. Cine este oficialul care spune acest lucru

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Gabriel Ispas, a declarat duminică, pentru News.ro, că dacă s-ar fi dat în orice alt judeţ un subiect la Olimpiada de Limba română similar cu cel din Prahova, ar fi spus că este un gest neinspirat, dar fiind vorba de judeţul Prahova, atât de prezent în dezbaterea publică cu teme specifice dreptului, crede că este vorba despre “o ticăloşie”.

“Este important ca educaţia să pună în valoare abilităţile copiilor, dincolo de simpatiile sau antipatiile profesorilor. Dacă în orice alt judeţ s-ar fi dat un subiect de acest fel, aş fi zis că este un gest neinspirat. Fiind vorba despre judeţul Prahova, atât de prezent în dezbaterea publică cu teme specifice dreptului, cred că este vorba despre o ticăloşie. De aceea, pentru a intra în logica enunţului subiectului, voi cere Inspectoratului Şcolar Judeţean să completeze un act, pe care îl poate intitula cum vrea, inclusiv denunţ, privind modul în care se elaborează subiectele pentru olimpiada şcolară la nivel judeţean”, a spus secretarul de stat.

Gabriel Ispas a precizat că face un apel la toţi profesorii implicaţi în elaborarea subiectelor de olimpiadă să evite subiectele care ar putea avea conotaţii care să depăşească sfera educaţională.

MINISTRUL cere analizeze chestiunea „denunțului”

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat duminică, pentru News.ro, că după ce a aflat de controversele de la Olimpiada de Limba română din Prahova, a solicitat inspectorilor de specialitate din Minister să analizeze şi să stabilească dacă s-a încadrat în programa concursului subiectul în care li se cerea elevilor să-şi imagineze că sunt un personaj din romanul "Moromeţii" şi să redacteze un denunţ legat de ”calitatea de element duşmănos a lui Ilie Moromete”.

Un profesor evaluator consideră că subiectul ”spune foarte mult despre lumea de azi, a denunţului”, făcând trimitere la ”Olimpiadele denunţului”, în timp ce Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova susţine că elevii trebuie să ţină cont că este vorba despre ”un univers ficţional” şi că ”dacă este vorba despre ideea de a denunţa pe cineva, nu se face altceva decât raportare la fragmentul citat din romanul «Moromeţii»”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-27Parerea ta...

Doresc sa comentezCITESTE SI...

Limba română, de la rugăciune la contract Astăzi, constatăm cu tristețe că, încet-încet, limba română dispare. Și descoperi acest aspect atunci când deschizi dicționarul, unde majoritatea cuvintelor românești sunt trecute ca provenind din slavonă, greacă, turcă, bulgară, franceză sau germane, dar nu din dacă (tracă), limba maternă a noastră și limba matcă a statelor europene
03 Oct 2019

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray