2019-10-14 11:13

Schimbare MAJORĂ privind ORA DE RELIGIE în şcoli

 |  16:46
Schimbare MAJORĂ privind ORA DE RELIGIE în şcoli

Ministrul Educatiei, Valentin Popa, a operat de curând o schimbare radicală în sistemul de învățământ. Care îi vizează mai mulți pe părinți decât pe elevi. Și anume, înscrierea la ora de Religie a elevilor care vor să urmeze această disciplină se va face o dată, pentru toată perioada de scolarizare sau până la schimbarea opțiunii, și nu anual ca până acum.

Ministerul Educatiei a publicat la începutul acestei săptămâni în Monitorul Oficial Ordinul nr. 3.218 din 16 februarie 2018 pentru modificarea Metodologiei de organizare a predarii disciplinei Religie in invatamantul preuniversitar, scrie România TV.

Conform noii metodologii, parintii care vor ca odraslele lor sa urmeze ora de Religie la scoala trebuie să depună o cerere care este valabila pe toata perioada de scolarizare sau pana cand isi schimba optiunea. Pana acum, parintii care voiau Religie in scoala isi inscriau copiii anual la aceasta ora.

După cum se știe, Religia nu mai este obligatorie in scoala incepand din 2014. La acea vreme, Curtea Constitutionala a decis ca era neconstitutional articolul din legea educatiei care spunea: "La solicitarea scrisa a elevului major, respectiv a parintilor sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor, elevul poate sa nu frecventeze orele de religie".

Foto: didacticaortodoxa.blogspot.com


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-14Parerea ta...

LEVST.
04 Dec 2018

Scrisoarea lui Einstein despre Dumnezeu. Ce spunea fizicianul despre Biblie
LEVST.
04 Dec 2018

”Cuvântul Dumnezeu este pentru mine nimic mai mult decât expresia și produsul slăbiciunilor omenești, Biblia, o colecție de legende onorabile, dar totuși primitive, care sunt destul de copilărești”, scria Einstein în scrisoarea sa. În scrisoarea sa, care a fost scoasă la licitație marți, în New York, Einstein își prezintă, de asemenea, și dezamăgirea asupra iudaismului. ”Pentru mine, religia evreiască, ca toate celelalte, este o încarnare a celor mai copilărești superstiții. Și poporul evreu, căruia îi aparțin cu bucurie și cu a căror mentalitate am o afinitate profundă, nu are o calitată diferită pentru mine ca pentru ceilalți”, a scris Einstein, potrivit The Guardian..."
LEVST.
04 Dec 2018

Einstein are dreptate , Biblia este totusi o carte doar onorabila, ci este plina de parabole si invataturi bine directionate( dar are si iesiri in decor), mai mult , Biblia are si valoare istorica nu numai conformativa(complementara) dar -in unele cazuri- directa. Insa despre poporul evreu "ca este la fel "(ca altele), poate-si aici- sa aiba dreptate( cand se refera la masa de indivizi) insa superioritatea acestui popor este data de "cap", adica de conducere, care a stiut sa-si conduca poporul in nu mai putin de 5 mii de ani de istorie confirmata, si mai intotdeauna acesta a invins, ajungand -in aceasta ultima suta de ani- chiar conducatorul omenirii, si chiar daca nu direct...Nu este dubiu ca ceva este special despre acest popor, daca Einstein ar mai fi trait(ca si N.Paulescu, f. antisemit si vedea chiar iminenta dezagregare a lui Izrael) ar fi notat cu uimire ca se cam inseala, Statul si Poporul Evreu au ajuns la un stadiu doar visat de alte natii, chiar cu existenta milenara...Probabil ca explicatia poate fi sustinuta prin teoria mea ca , 5-6 mii de ani in urma, in vechiul Babilon unde locuia "casa lu Abraham" ( tribul, sau neamul sau), acest loc era ( spune si arheologia) cel mai dezvoltat loc de pe planeta si atunci face sens ca extraterestrii vizitatori(care poate nici nu au luat contact direct cu oamenii) sa viziteze acest loc, si au notat ca neamul lui Abraham este mai de succes in tot ce face, datorita impunerii si respectarii unor reguli adica organizare si eficientizare a unei zile de munca si repaos, atat pentru om cat si pentru animalele exploatate, ba chiar si pentru mediul ambiant. Si atunci, acestia au hotarat ca neamul lui Abraham sa fie cel care va conduce lumea spre mai bine, si -desigur- din cand in cand, le-au transmis caile de urmat, cea ce a dus la suprematia acestui neam... Iar aceasta si prin faptul ca cele 2 mari religii care sunt si au fost cele mai influente in lume( crestinism si islamism) sunt doar 2 derivate din iudaism, cronol
LEVST.
04 Dec 2018

-cont-"...( crestinism si islamism) sunt doar 2 derivate din iudaism, cronologic diferite, e vorba de cam 700 ani distanta intre aparitia celor doua...Mai mult, este un fapt ce nu poate fi contestat, ca mai toate natiile prietene cu Izrael, sunt -la fel- "binecuvantate" de dumnezeul lor, adica -pe scurt- traiesc mai bine..."
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray