2019-10-23 00:30

SCHIMBARE neașteptată: Ministrul Educației ANUNȚĂ modificarea ADMITERII la liceu

 |  21:25
SCHIMBARE neașteptată: Ministrul Educației ANUNȚĂ modificarea ADMITERII la liceu

Admiterea la liceu 2018 apare încă o dată în discuţie, odată cu noua propunere a ministrului Educaţiei pentru părinţi. Admiterea de liceu sa fie reprezentata de media tezelor de la materiile de bază, nu de media claselor V-VIII.

Ministrul Educatiei, Valentin Popa, a propus, in cadrul unei intalniri cu reprezentantii parintilor din invatamantul preuniversitar, ca pentru admiterea la liceu ponderea de 20% din media de admitere sa fie reprezentata de media tezelor de la materiile de bază: română şi matematică pentru clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a, plus istorie sau geografie în clasa a VIII-a.

Potrivit presedintelui Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar, Iulian Cristache, propunerea ministrului Educatiei a venit in contextul in care cei mai multi parinti doresc revenirea la examenele nationale de admitere la liceu sau cel putin ca fiecare liceu sa organizeze examenele proprii de admitere.

Astfel, media claselor V-VIII, care acum conteaza in proportie de 20% din media de admitere la iceu, ar putea fi inlocuita de media tezelor de la materiile Romana, Matematica si Istoriei sau Geografie.

Propunerea a fost lansastă de ministrul Educatiei, Valentin Popa, in urma unei discutii cu Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar.

De asemenea, tezele ar urma sa devina testari nationale cu subiect unic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-20Parerea ta...

LEVST.
13 Feb 2018

ninge in Sahara, bacalaureat in Februarie, in Romania... te crucesti, indivizii astia trebuie sa fie chiar cea ce e mai fara valoare in aceasta tara... Prin aceasta masura se va da un impuls masiv coruptiei la catedrele din clasele 5-8, rezolvarea este cea clasica, examen de admitere, fara niciun fel de adaosuri, interpretari, etc...
REPETENTUL
14 Feb 2018

DISCUTIE nu hotarare !
ANONIMS
14 Feb 2018

Formula propusa va creste analfabetii functionali. Trebuie sa conteze mediile generale ale claselor V-VIII, pentru ca asa mai se invata ceva. Guvernarea de acum chiar are nevoie de prosti sau de persoane mai invatate?!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray