2019-11-21 08:50

UPDATE: Se MODIFICĂ Evaluarea Națională și Bacalaureatul. MODELE OFICIALE

 |  16:28
UPDATE: Se MODIFICĂ Evaluarea Națională și Bacalaureatul. MODELE OFICIALE

Ministerul Educației vrea să introducă testele grilă la Evaluarea Națională și la Bacalaureat pentru a reduce diferențele dintre notele obținute la teste și cele după contestații.

UPDATE: Modele de subiecte la Bacalaureat 2019 la română și matematică au fost publicate astăzi de ministerul Educației, pe site-ul dedicat subiecte.edu.ro. Acestea conțin teste grilă, potrivit noilor reguli după care se va desfășura examenul de BAC 2019. CONSULTĂ MODEL SUBIECTE ROMÂNĂ UMAN BACALAUREAT 2019CONSULTĂ MODEL SUBIECTE ROMÂNĂ REAL BAC 2019CONSULTĂ MODEL SUBIECTE MATEMATICĂ PROFIL MATE-INFO BACALAUREAT 2019CONSULTĂ MODEL SUBIECTE MATEMATICĂ PROFIL TEHNOLOGIC BAC 2019 Subiectele la matematică și la română la Bacalaureat și Evaluare Națională 2019 vor conține într-un procent de 40% teste grilă, a confirmat pentru HotNews, Marian Șuță, șeful Centrului Național de Evaluare și Examinare(CNEE). Până acum testele grilă erau folosite la examenele de bacalaureat la geografie și la disciplinele socio-umane.

Testarea obiectivă presupune introducerea unor teste tip grilă la unele materii de bacalaureat, spre exemplu la română, matematică și istorie.

Schimbarea nu este una radicală, nu se modifică programa, ci doar examinarea. Mai multe informații concrete vom afla mâine, când vor fi publicate modelele pentru testele de la Evaluarea Națională și Bacalaureat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-31Parerea ta...

UN PARINTE
01 Noi 2018

Este un experiment total nepotrivit pentru copii, mai ales pe cei ce intra in capacitate. Este o lipsa totala de profesionalism din partea celor din minister, un amatorism total. Nu s-a discutat cu parintii, nu s-a discutat deloc nici cu copiii. Solutia este amanarea cu un an si pregatirea intre timp a unor culegeri de teste similare, prin care copiii sa se poata pregati din timp. Si asta doar pentru ca i s-a sculat peste noapte unui director ARACIP total incompetent sa schimbe o metodologie si destinele a zecii de mii de copii si parinti. Rugam asociatiile de parinti si de cadre didactice sa ia o pozitie ferma si puternica si sa opreasca acest macel. Ar fi indicat ca cei responsabili de aceasta aberatie sa pregateasca temeinic astfel de propuneri, nu sa se joace cu nervii si sanatatea copiilor si a parintilor. Daca nu sunt in stare, sa plece din sistem.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray