2019-09-23 23:38

Se SCHIMBĂ iar! Aleșii vor să modifice Legea Educației!

 |  23:22
Se SCHIMBĂ iar! Aleșii vor să modifice Legea Educației!

Legea Educaţiei trebuie schimbată, din nou. Este decizia ministrului Valentin Popa, care va anunţa mâine noile direcţii din învăţământ. Propuneri de modificare vin şi din partea deputaţilor, care cer introducerea unui prag de admitere la liceu. Toate schimbările nu repară însă realitatea. În Brăila, există chiar acuzaţii că elevii sunt constrânşi să nu dea examene, pentru a nu trage în media judeţului.

În privinţa noii legi a Educaţiei este, într-adevăr, o mare provocare, a fost întotdeauna o provocare pentru un ministru, a declarat chiar cel aflat la cârma învătământului, ministrul Valentin Popa.

Pragul pentru admiterea în liceu este cel mai recent amendament aflat pe agenda deputaţilor. Pentru că elevii trebuie să urmeze obligatoriu 10 clase, notele mici nu îi împiedică în prezent să intre la liceu. Anul trecut, admiterea s-a făcut şi cu media 2. A introduce o medie minimă îl sperie însă pe ministru.

Valentin Popa, ministrul Educaţiei:Introducerea unui prag la liceu e posibil să ducă şi la abandon şcolar mai ridicat, e posibil să depopulăm anumite licee.

O situaţie care se întâmplă deja, în ciuda sutelor de schimbări legislative. În ultimii trei ani, unul din cinci elevi a abandonat şcoala înainte de terminarea celor 10 clase obligatorii.

Inspiraţia pentru noua lege a Educaţiei a venit din sistemul ţărilor nordice. Valentin Popa este impresionat că în Norvegia, elevii care locuiesc departe de şcoală, sunt transportaţi cu elicopterul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-16Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Jos planul lui Fartușnic! Guvernul Cioloș e o struțo-cămilă. În sensul că miniștrii or fi ei „apolitici” și „tehnocrați”, dar eșaloanele 2-3 au rămas de la guvernarea Ponta. Iar o consecință este promovarea, în continuare, a vechilor politici, în multe domenii. Așa se face că ne trezim, în Ajunul Crăciunului 2015, cu un proiect de Plan-Cadru pentru clasele V-VIII, elaborat de Institutul de Științe ale Educației (ISE), în baza documentului de politici „Repere pentru proiectarea şi actualizarea curriculumului naţional”, elaborat de același Institut de Ştiinţe ale Educaţiei și supus dezbaterii publice în perioada august-septembrie 2015. Planul-Cadru conține elemente, precum absența din programa obligatorie a Educației pentru sănătate, în evidentă contradicție cu declarațiile miniștrilor Muncii, Sănătății și Educației din cabinetul Cioloș
16 Ian 2016 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray