2020-07-03 20:19

Sindicatele profesorilor îl acuză de „fake news” pe ministrul MUNCII: „Cifrele sunt eronate, departe de sumele pe care le încasează, cu adevărat, angajaţii din Educaţie!”

 |  18:05
Sindicatele profesorilor îl acuză de „fake news” pe ministrul MUNCII: „Cifrele sunt eronate, departe de sumele pe care le încasează, cu adevărat, angajaţii din Educaţie!”

Ministrul Muncii este departe de cifrele reale şi mai ales de sumele pe care le încasează în realitate angajaţii din educaţie, susţin reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

FSLI atrage atenţia opiniei publice asupra declaraţiilor făcute de Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, la un post de televiziune, privind majorările salariale din sistemul de învăţământ.

„Exemplul oferit de ministrul Muncii, potrivit căruia salariul net al unui profesor S cu grad didactic II şi cu o vechime de peste 25 de ani, a ajuns în luna martie 2019 la valoarea de 5.526 lei, este eronat! FSLI solicită, pe această cale, ministrului Muncii să iasă în spaţiul public cu o rectificare şi să arate datele reale, întrucât aceste declaraţii false aduc deservicii grave angajaţilor din educaţie şi arată o profundă lipsă de respect la adresa acestei categorii socio-profesionale", se menţionează într-un comunicat al FSLI. Sindicatul din învăţământ aminteşte că majorarea reală a salariului net din 2019 faţă de 2016 este de 78%, în timp ce declaraţiile ministrului ar fi susţinut o creştere salarială de 297%. „Cifrele sunt eronate, lucru demonstrat de calculele realizate de experţii FSLI, dar mai ales de fluturaşii de salarii ale angajaţilor aflaţi în această situaţie. Astfel, salariul net real pentru această categorie de profesori este de 3.360 de lei, în timp ce salariul brut, incluzând şi indemnizaţia de hrană, este de 6.100 de lei, la nivelul lunii martie 2019. Un calcul matematic simplu ne arată faptul că majorarea aplicată salariului net 2019 vs. 2016 este de 78%. Mai mult de atât, în urma creşterilor salariale care urmează să se aplice şi în perioada următoare, salariul net al profesorului S, cu grad didactic II şi cu o vechime de peste 25 de ani, va ajunge, în 2020, la 3.775 lei. Acest lucru ne demonstrează faptul că ministrul Muncii este departe de cifrele reale şi mai ales de sumele pe care le încasează, cu adevărat, angajaţii din educaţie", se precizează în comunicatul FSLI.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-02Parerea ta...

MINCIUNILE MAFIEI PSD.
02 Mai 2019

In pliantele trimise pensionarilor de mafia psd sunt numai MINCIUNI SI CIFRE FALSE CARE L-AR FACE INVIDIOS SI PE CEAUȘESCU. MINCIUNILE MAFIEI PSD DEPAȘESC ORICE IMAGINATIE. HUUUUU... GUNOAIE NEO-BOLȘEVICE !!!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz