2020-08-10 22:22

Situație CRITICĂ în învățământ: Peste 1.200 de cadre didactice sau personal auxiliar vor fi DATE AFARĂ

 |  16:04
Situație CRITICĂ în învățământ: Peste 1.200 de cadre didactice sau personal auxiliar vor fi DATE AFARĂ

Situație critică în învățământ din cauza unei ordonanțe care a intrat în vigoare la începutul anului. Astfel, detașările se pot realiza numai cu personal angajat în instituții și autorități publice. Potrivit datelor publice oficiale despre numărul personalului vizat de această măsură, consultate de Edupedu.ro, ar fi vorba despre 1.245 de persoane.

Comunicatul dat de minister arată că instituția a solicitat Inspectoratelor Școlare Județene / Inspectoratului Școlar al Municipiului București o analiză cu privire la impactul aplicării prevederilor punctului 20, Art. III, alin. (1) și (2) din OUG nr.1/2020, prin care se stipulează că detașările se pot se realiza numai cu personal angajat în instituții și autorități publice.

”Rezultatele raportului realizat de către Inspectoratele Școlare Județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București evidențiază că numărul posturilor care se vor vacanta prin aplicarea prevederii menționate anterior reprezintă 1,53% din numărul posturilor didactice auxiliare și nedidactice din sistemul de învățământ preuniversitar”, scrie Edupedu.

Procentul de 1,53 aplicat la această cifră înseamnă 1.245 de posturi vizate de această măsură. Nu există date actalizate pentru anul școlar 2019-2020.

Măsura aprobată de Guvern în vacanța de iarnă se aplică din prima săptămână a semestrului al II-lea, fără să existe un anunț în prealabil, fără o analiză a școlilor afectate și fără a comunica numărul exact de persoane care nu vor mai putea desfășura activități pentru școlile și grădinițele respective.

 

„În condițiile în care Guvernul și Ministerul Educației și Cercetării nu vor găsi o soluție de urgență, riscăm ca în multe unități de învățământ să nu se poată acorda salariile, deoarece o parte din contabili erau detașați din mediul privat. În plus, ne putem trezi cu unități de învățământ care vor rămâne închise săptămâna viitoare, deoarece nu vor mai avea bucătari, șoferi de microbuz școlar sau fochiști. FSE „SPIRU HARET“ nu a susținut niciodată practica detașărilor pe posturile didactice auxiliare și nedidactice însă, în situația actuală, considerăm că Guvernul ar trebui să ofere un timp rezonabil pentru organizarea concursului pentru ocuparea locurilor de muncă vacante“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE „SPIRU HARET“.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-12Parerea ta...

FARA MILA
13 Ian 2020

Sa le fie de bine !, multi dintre ei,i au votat pe actualii !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz