2020-07-07 00:40

Structura Ministerului Educației: patru secretari de stat și 770 de posturi

 |  17:17
Structura Ministerului Educației: patru secretari de stat și 770 de posturi

Ministerul Educației și Cercetării va avea patru secretari de stat și un număr maxim de 770 de posturi, după comasarea Educației cu Cercetarea, se arată într-un proiect de Hotărâre de Guvern privind organizarea și funcționarea Ministerului Educației și Cercetării, pus în dezbatere publică pe site-ul edu.ro.

Cele 770 de posturi provin după cum urmează: 518 posturi de la Ministerul Educației Naționale, 157 de posturi de la Ministerul Cercetării și Inovării și 95 de posturi din cadrul Organismelor Intermediare.

În proiectul de hotărâre se arată că Ministerul Educației și Cercetării( MEC) va avea patru secretari de stat, numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a prim-ministrului. Atribuţiile şi responsabilităţile secretarilor de stat se stabilesc prin ordin al ministrului educației și cercetării.

În plus, MEC va avea un secretar general și doi secretari generali adjuncți, înalţi funcţionari publici.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat aici: Hotărâre de Guvern privind organizarea și funcționarea Ministerului Educației și Cercetării și privind modificarea și completarea Hotărârii de Guvern nr. 855/1998 din 26 noiembrie 1998 privind înfiinţarea Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic

Potrivit unui comunicat de la Educație, propunerea de Hotărâre de Guvern nu presupune reducerea sau mărirea numărului de posturi, ci reprezintă rezultatul reorganizării, conform OUG nr. 68/2019, care prevede măsuri de organizare și reorganizare a ministerelor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-22Parerea ta...

UN CETATEAN
22 Noi 2019

Din minist.educatiei se puteau reduce 20% astfel incat sa ramana per total 500 de functionari. Nici aceasta guvernare nu face decat o cosmetizare, atat.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz