2020-08-08 06:39

Sunt în aer. Li se ÎNTÂMPLĂ studenților străini din Statele Unite

 |  20:25
Sunt în aer. Li se ÎNTÂMPLĂ studenților străini din Statele Unite

Creşterea numărului de cazuri de coronavirus a determinat Poliţia Vămilor şi Imigraţiei din SUA să suspende acordarea de vize studenţilor străini înscrişi la universităţi la care cursurile se desfăşoară numai în mediul online. Decizia autorităţilor ar putea afecta şi peste o mie de studenţi români.

Pandemia lasă în aer mai bine de 1,2 milioane de studenţi străini, acceptaţi de universităţile americane. Tinerii care studiază la instituţiile care şi-au mutat cursurile în online nu vor mai primi viză de şedere pe teritoriul Statelor Unite din toamnă.

Peste 1000 de studenţi români vor studia anul viitor în instituţiile de învăţământ americane, potrivit observatornews.ro. În SUA sunt instituţii de învăţământ care vor oferi un model de studiu hibrid care include atât cursuri online, dar şi cursuri în persoană. Pentru a putea să îşi păstreze viza, studenţii trebuie însă să facă dovada că sunt înscrişi la numărul maxim de cursuri în persoană permis. Studenţii pot să încerce să se transfere la astfel de Universităţi, însă numărul de locuri este limitat.

Situația vizelor e îngrijorătoare

Experţii medicali nu exclud ca, în toamnă, Statele Unite să se confrunte cu un al doilea val de pandemie. În aceste condiţii, şi universităţiile cu plan hibrid de studiu ar trebui să continue doar în mediul online, iar studenţii străini ar putea fi deportaţi.

Din motive de siguranţă, multe instituţii de învăţământ de prestigiu, printre care şi Universitatea Harvard, vor renunţa total la cursurile în persoană pentru perioada de toamnă.

Larry Barcow, preşedintele Universităţii Harvard, spune, potrivit sursei citate, că “online totul a funcţionat mai bine decât se aşteptau majoritatea dintre noi. Însă a fost departe de a fi perfect. Avem profesori care lucrează acum la cursurile care vor fi predate online în toamnă”. Preşedintele Harvard recunoaşte că situaţia vizelor este îngrijorătoare şi că vor face tot posibiliul ca studenţii afectaţi de noua măsură să poată continua cursurile pe teritoriul american.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz