2019-10-16 05:17

TURCAN despre circulara privind directorii de școli: „Au acoperit o ilegalitate cu alta!”

 |  11:00
TURCAN despre circulara privind directorii de școli: „Au acoperit o ilegalitate cu alta!”

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, îl acuză, într-o postare pe Facebook, pe ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, că a antedatat ordinul de ministru prin care se permite numirea pe posturi a directorilor de şcoli care nu au promovat concursul sau care nu au participat la acesta şi cere ca ”vinovaţii să răspundă penal”.

”Ilegalităţi în cascadă la Ministerul pesedizat al Educaţiei! (…) PSD trebuie să răspundă de ce Ministerul Educaţiei a transmis către toate inspectoratele nota nr. 24187 din 6.01.2017, în loc să trimită Ordinul de Ministru?
 Răspunsul este foarte simplu: vineri, 6 ianuarie 2017, nu a existat un Ordin de Ministru! La trei zile, după ce i-am avertizat de ilegalitate, au publicat un Ordin de Ministru antedatat!
 Aşadar, ministrul PSD a antedatat un act doar pentru a-şi ascunde sfidarea la adresa legii în vigoare. Autorităţile statului ar trebui să se autosesizeze, iar vinovaţii să răspundă penal”, a scris Turcan, marţi, pe Facebook.

Acuzaţiile preşedintelui interimar al PNL vin după ce în Monitorul Oficial de luni, 9 ianuarie, a fost publicat ordinul de ministru prin care se permite numirea pe posturi a directorilor de şcoli care nu au promovat concursul sau care nu au participat la acesta. Ordinul este datat 6 ianuarie 2017, deşi atunci ar fi fost emisă doar o notă de către minister, care avea acelaşi conţinut cu ordinul publicat luni.

„Au știut că fac ceva ilegal!

”Am avut dreptate când am spus ca PSD a modificat un Ordin de Ministru printr-o fiţuică fără nicio valoare juridică. Vineri, toate Inspectoratele Şcolare au primit nota nr. 24187 din 6.01.2017 prin care aveau liber la numirea pe funcţii a directorilor care nu au promovat concursul sau care nu au participat la acesta, aşteptând să vină PSD să-i numească în funcţie pe criterii politice. Nu au primit şi Ordinul de Ministru, din simplu motiv că el nu exista în data de 06.01.2017! Abia aseară, în 9.01.2017, au publicat în Monitorul Oficial nr. 20/09.1.2017 (Partea I) Ordinul de Ministru nr. 3.044 care preia informaţia din nota de vineri.
 Am atras atenţia că au făcut o ilegalitate. Au ştiut că fac o ilegalitate. Acum au acoperit o ilegalitate cu o altă ilegalitate”, mai scrie Turcan pe Facebook.

Duminică, Raluca Turcan a criticat decizia Ministerului Educaţiei de a permite numirea directorilor de şcoli fără concurs, considerând că este "o palmă dură" dată celor care au promovat onest examenul şi a atras atenţia inspectorilor şcolari că decizia este ilegală şi nu trebuie aplicată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-16Parerea ta...

GUFI
17 Ian 2017

Taci din gura gibonule.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray