2020-02-18 02:33

Ultima idee în EDUCAȚIE: Profesorii românii vor fi evaluați ca în Japonia

 |  22:54
Ultima idee în EDUCAȚIE: Profesorii românii vor fi evaluați ca în Japonia

Profesorii din România ar putea fi evaluaţi ca în Japonia. Iar asta înseamnă, pentru ei, în primul rând examene mai dese. Mai mult, cei mai buni ar putea fi transferaţi la şcoli mai slabe, ca să crească nivelul elevilor.

Profesorii ar putea semăna cu pietonii de pe o tabla de şah. Cei mai buni dintre ei ar putea fi selectaţi să meargă la şcolile cu rezultate mai slabe. Asta, pentru ai ajuta pe elevi să evolueze. 

După ce a studiat legea învăţământului din Japonia, Ecaterina Andronescu se gândeşte să propună soluţii de acest fel şi în noua Lege a Educaţiei din România. 

ECATERINA ANDRONESCU, ministrul Educaţiei: Toţi profesorii susţin dupa un program de formare cu două examene, unul din disciplina pe care fiecare profesor o predă, şi celălalt din metodele noi de pedagogie. Nu inseamnă că de mâine, nu înseamnă că profesorii trebuie să se teamă de chestiunea asta. E o idee!

O idee irealizabilă în acest moment, cred dascălii. 

 

DANIELA VOINEA, profesoara: Nu avem varianta de a selecta pentru că suntem titulari pe unitate, dacă am deveni titulari ai sistemului, poate s-ar putea face o asemenea mutare. Dar in niciun caz rezultatul copilului nu atrage dupa sine un calificativ prost al profesorului.  

Pentru rezultatele elevilor sunt responsabili şi părinţii, dar e importantă şi componenţa claselor, spun profesorii. 

Japonia, în schimb, investeşte 10% din banii statului pentru educaţie. În plus, modelele educaţionale sănătoase au nevoie de cel puţin 10 ani de continuitate.

În România, Legea Educaţiei din 2011 a fost modificată de peste 100 de ori, iar acum va fi schimbată complet. Până în luna martie, ministrul Educaţiei promite noua formă în dezbatere publică. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-06Parerea ta...

UWE
07 Feb 2019

Buna asta: pietonii de pe tabla de sah. Dati-va jos de pe tabla sa n-o rupeti!
ANONIMUS
20 Feb 2019

Pentru rezultate ca in Japonia, reduceti numarul de copii din grupe la gradinite si din clase, maxim 10 la gradinite si 15 in clase si atunci atentia si evaluarea zilnica a ceea ce stiu copii va fi alta. Asa la gramada cate 25-35 de copii nu vom avea niciodata performante si cadrele didactice vor fi mereu depasite si obosite intelectual si fizic.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine