2020-08-04 15:10

Umbra Securității bântuie alegerea noului rector al Universității din București

 |  15:42
Umbra Securității bântuie alegerea noului rector al Universității din București

Începând de miercuri, Universitatea din București va avea un nou rector, pentru că actualul deținător al funcției, Mircea Dumitru - fost ministru al Educației în guvernul Cioloș -, nu a mai dorit să candideze deși, legal, ar mai fi avut dreptul la încă un mandat.

Ca atare, bătălia pentru șefia Universității din București se va da între actualul prorector, Laurențiu Vlad, și șeful Senatului Universității, Marian Preda, fost decan al Facultății de Sociologie și Asistență Socială. Numai că, în ultimele zile, mai mulți profesori ai Universității din București i-au adresat o scrisoare deschisă profesorului universitar Marian Preda, cel care candidează la funcția de rector al instituției, cerându-i să clarifice ce activitate profesională a avut între anii 1981 și 1984, existând suspiciunea că ar fi fost ofițer activ al fostei Securități.

Până acum, profesorul Marian Preda nu a lămurit acest aspect, invocat în scrisoarea deschisă, menținându-se astfel suspiciunea că ar fi avut o legătură cu fosta Securitate. Practic, alegerile de miercuri ar putea fi o rocadă între actualul rector, Mircea Dumitru - deconspirat cu ceva timp în urmă drept colaborator al Securității -, care ar urma să preia șefia Senatului universitar, și Marian Preda, considerat un apropiat al său, cel care este actualul șef al Senatului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz