2020-07-02 19:57

UPDATE 14 copii din Pitești, internați de urgență la Spitalul de Pediatrie

 |  08:40
UPDATE 14 copii din Pitești, internați de urgență la Spitalul de Pediatrie

14 elevi ai clasei întâi de la Școala nr 16 din Pitești au fost internați de urgență, sâmbătă noaptea, la Spitalul de Pediatrie din localitate.

UPDATE

în urma primelor verificări autorităţile din Argeş stabilind că toţi au mâncat, joi, la after-school brânză cu mămăligă şi pulpe de pui, scrie News.ro.

Potrivit prefectului judeţului Argeş, Cristian Soare, copiii au început să se prezinte la spital în ultimele 24 de ore acuzând simptome specifice toxiinfecţiei alimentare, respectiv stare generală de rău, cefalee, vărsături şi, scaune diareice.

Echipe de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor Argeş ridică, duminică, probe din mâncare, acestea urmând să fie analizate în cadrul anchetei epidemiologice deschise de către autorităţile din judeţul Argeş.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Piteşti, Adina Enescu, unitate sanitară la care au fost aduşi toţi cei 11 copii, a declarat corespondentului News.ro că doi dintre copii au fost transferaţi la Secţia de Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă, ceilalţi nouă rămânând la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, cei doi având simptomatologie diferită, respectiv diaree, în timp ce colegii lor rămaşi la Pediatrie au febră, dureri abdominale şi vărsături..

Copiii, cu vârsta de 7 ani, au fost diagnosticați cu toxinfecție alimentară și adenovirus, motiv pentru care autoritățile au deschis deja o anchetă epidemiologică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz