2020-08-12 01:38

11 polițiști, trimiși în judecată pentru corupție

 |  21:42
11 polițiști, trimiși în judecată pentru corupție

Unsprezece poliţişti, printre care fostul şef al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihai Carp şi fostul şef al Biroului Rutier Vaslui, Iulian Munteanu, au fost trimişi în judecată de DNA. Dosarul vizează fapte de corupție, Munteanu fiind acuzat că a luat mită lemne de foc, şampanie sau îmbrăcăminte pentru a favoriza diverşi şoferi, scrie News.ro.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată nouă poliţişti de la Poliţia Judeţeană Vaslui, între care şi fostul şef al instituţiei până în toamna anului trecut, Mihai Carp, precum şi a unui ofiţer de la Poliţia Română şi a unui subofiţer de la Poliţia Ilfov.

Cei 11 poliţişti sunt acuzaţi, între altele, de luare, dare de mită, trafic de influenţă, instigare la abuz în serviciu sau fals material în înscrisuri oficiale. Cele mai multe infracţiuni, respectiv 32, sunt formulate de anchetatori în cazul fostului şef al Biroului Rutier Vaslui (structură la nivel de municipiu) comisarul Iulian Munteanu, aflat în arest preventiv. 

În acest dosar au mai fost trimise în judecată alte zece persoane, majoritatea administratorii unor firme, care ar fi fost complici la faptele comise de către poliţişti şi ar fi beneficiat de anumite avantaje.  

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz