2020-08-13 06:34

11 suspecţi de trafic de droguri, arestaţi preventiv în urma percheziţiilor

 |  07:15
11 suspecţi de trafic de droguri, arestaţi preventiv în urma percheziţiilor

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a precizat că 11 persoane suspectate că fac parte dintr-o reţea de traficanţi de droguri au fost arestate preventiv. Decizia instanţei vine în urma percheziţiilor care au avut loc duminică în Bucureşti şi în judeţul Dâmboviţa şi în urma cărora s-au găsit droguri, arme şi o instalaţie de creştere a platelor de canabis.

Potrivit sursei citate, 11 persoane acuzate că fac parte dintr-o grupare specializată în traficul de droguri au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, sub acuzaţiile de "constituire a unui grup infracţional organizat”, "trafic de droguri de risc”, "trafic de droguri de mare risc” şi "efectuarea de operaţiuni, fără drept, cu substanţe cu efect psihoactiv”.

Cei 11 suspecţi au fost ridicaţi şi duşi la audieri în urma a 19 percheziţii domiciliare (dintre care 17 în judeţul Dâmboviţa şi două în Bucureşti). În urma acţiunii anchetatorii au găsit droguri, sume de bani, dar şi arme şi obiecte care arată că membrii grupării se ocupau cu creşterea plantelor de canabis.

Sursa citată a mai precizat că, în urma descinderilor au fost descoperite şi ridicate 1,8 kilograme de canabis, opt plante de canabis ajunse la maturitate, aproximativ 62 de grame de cocaină, 13 timbre de "droguri de petrecere”, 34.646 de lei, 800 de franci elveţieni, 580 de euro, două pistoale cu bile, două puşti cu aer comprimat şi un pistol de tip airsoft, patru cântare electronice de mare precizie, cinci grindere şi o instalaţie destinată creşterii plantelor de canabis.

Anchetatorii au precizat că, la sfârşitul anului 2013 şi începutul acestui an, 16 persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat şi ar fi desfăşurat activităţi infracţionale din sfera traficului de droguri, în principal în municipiul Târgovişte.

Membrii grupării ar fi procurat şi distribuit droguri de risc, respectiv canabis şi adiacent droguri de mare risc, precum şi substanţe cu efect psihoactiv.

Ancheta continuă în acest dosar, pe lângă cei 11 arestaţi preventiv alte persoane fiind cercetate în stare de libertate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz