2020-07-03 14:49

14 migranţi din Siria şi Iran, prinşi când încercau să intre ilegal din Serbia în România

 |  11:54
14 migranţi din Siria şi Iran, prinşi când încercau să intre ilegal din Serbia în România

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a anunţat vineri, într-un comunicat de presă, că 14 migranţi din Siria şi Iran care încercau să intre ilegal din Serbia în România au fost prinşi, miercuri noapte, de poliţiştii de frontieră din Timiş.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de la Sânnicolau Mare şi Lunga au prins 14 migranţi – 11 sirieni şi 3 iranieni – care încercau să treacă ilegal frontiera din Serbia în România.

"În data de 01.09.2016, în jurul orei 03.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au observat cu ajutorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica cu termoviziune, în vegetaţia din apropierea frontierei cu Serbia, pe direcţia localităţii Beba Veche, un grup de persoane care nu îşi justifica prezenţa în zonă. Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, fiind depistate la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră 11 persoane (6 bărbaţi, 4 femei şi 1 minor) care au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări”, se arată în comunicatul citat.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au mai precizat că şi poliţiştii de frontieră de la Lunga, judeţul Timiş, au prins în aceeaşi noapte, în apropierea frontierei cu Serbia, trei bărbaţi.

"În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au constatat că cei în cauză nu aveau documente de identitate asupra lor, iar în urma verificărilor preliminare au stabilit ca sunt cetăţeni sirieni şi iranieni, cu vârste cuprinse între 2 şi 30 ani, care au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, se mai arată în comunicatul citat. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz