2020-07-09 14:32

17 milioane de euro, prejudiciu recuperat de Antifraudă în operațiunea Hermes

 |  18:13
17 milioane de euro, prejudiciu recuperat de Antifraudă în operațiunea Hermes

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală au identificat un prejudiciu de peste 17 milioane de euro în urma investigării a 44 de firme importatoare. Acestea au fost monitorizate în cadrul operațiunii „Hermes”, inspectorii verificând centre angro, firme fantomă care comercializau ilegal marfă extracomunitară.

„Firmele au fost înființate pe numele unor persoane cu o condiție materială precară și fără studii, aflate în imposibilitatea justificării resurselor financiare necesare realizării a câtorva zeci de importuri de marfă (TIR-uri și containere) pe lună, care aprovizionează centrele angro şi magazinele de profil din România.

Prin intermediul acestor rețele, în perioada noiembrie-decembrie 2015 au fost importate din Turcia și China peste 2.354 tone de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, menaj și papetărie, unele susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 173 milioane de lei fără TVA. Firmele funcționau aproximativ o lună, timp în care preluau comenzi și, în numele beneficiarilor reali, importau mărfuri și depuneau declarații vamale false privind valoarea sau natura mărfurilor. Pentru păstrarea aparenței legalității, au emis către 841 de beneficiari fictivi facturi și bonuri fiscale cu valori subevaluate, în timp ce comercializarea fără acte a mărfurilor se realiza la valori de 20-30 ori mai mari decât cele declarate. În acest mod, bugetul statului a fost prejudiciat cu peste 17,13 milioane euro (77.121.346 lei), reprezentând TVA și impozit pe profit„ transmite ANAF.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-26Parerea ta...

AFACERE DE FAMILIE
26 Feb 2016

Se vede ca nu mai este Ismenarul la butoane . Poate se vede relatia Mircea Basescu cu Parohia Voluntari , Europa , Dorali . Pina acum ce au facut ? Sau trezit dupa 25 ani ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz