2020-02-21 15:19

19 angajate de la o fabrică din Cluj s-au intoxicat în urma inhalării de substanţe toxice

 |  11:49
19 angajate de la o fabrică din Cluj s-au intoxicat în urma inhalării de substanţe toxice

Un număr de 19 angajate de la o fabrică de componente auto din Cluj s-au intoxicat în urma inhalării de substanţe toxice. Femeile prezentau ameţeli şi stări de leşin, ele fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Potrivit directorului de îngrijiri al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca, Monica Costin, starea celor patru femei internate ulterior este bună.

”În cursul dimineţii de vineri au mai fost internate la Unitatea de Primiri Urgenţe alte patru femei de la firma din Cluj-Napoca de unde au fost aduse în cursul nopţii 15 persoane intoxicate în urma inhalării de substanţe toxice. Şi aceste patru persoane, care lucrau în schimbul întâi, aveau aceleaşi simptome, dar starea lor este bună. În total, este vorba despre 19 persoane internate. Cele şase femei care au rămas peste noapte la UPU vor fi externate cel mai probabil în cursul zilei de vineri, după ora 12.00, iar restul, care sunt pe secţii, vor fi externate în cursul zilei de sâmbătă”, a precizat Monica Costin pentru Mediafax.

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj, Emilian Roşca, a afirmat, că din primele informaţii reiese că incidentul ar fi avut loc ca urmare a lucrărilor care se desfăşoară la o nouă hală de producţie a fabricii.

”Din primele informaţii, lângă o hală de producţie a firmei de pe bulevardul Muncii, unde a avut loc incidentul, se construieşte o alta, iar în cursul nopţii de joi spre vineri acolo se turna o şapă. După turnare, aceasta s-a etanşeizat cu o substanţă care a emanat nişte vapori, se pare cu miros de diluant. În hala de lângă cea în construcţie erau circa 150 de persoane care lucrau în schimbul de noapte, iar 15 dintre acestea au fost transportate la spital. Activitatea schimbului de noapte a fost întreruptă”, a precizat Emilian Roşca.

ITM Cluj verifică modul în care au fost respectate normele de securitate şi sănătate în muncă.

”Urmează să fie stabilite responsabilităţi ale celor care au fost implicaţi, antreprenorul general care se ocupa de construirea noii hale şi beneficiarul lucrării”, a completat şeful ITM Cluj.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine