2020-08-11 17:03

212 de persoane, puse sub control judiciar în ultimele zile

 |  15:59
212 de persoane, puse sub control judiciar în ultimele zile

În ultima săptămână, la nivel național, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară față de 212 persoane și au fost înregistrate 32 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse inițial, cu alte măsuri.

Poliția Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară își respectă obligațiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanța competentă.

În perioada 22-29 aprilie, la nivel național, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară față de 212 persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligații în sarcina persoanelor față de care au fost dispuse.

Astfel, polițiștii desfășoară activități specifice față de 69 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, față de 142 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar și față de una, pusă sub control judiciar pe cauțiune.

În această perioadă, la nivel național, au fost înregistrate 32 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse inițial, cu alte măsuri, ca urmare a încălcării obligațiilor, comiterea unor noi infracțiuni, condamnării în cauzele respective ori în alte dosare.

Astfel, măsura controlului judiciar dispusă inițial a fost înlocuită cu arestarea preventivă (în 4 cazuri), cu executarea pedepsei închisorii (în 12 cazuri), cu condamnarea cu suspendare (în 6 cazuri) și cu măsura arestării la domiciliu (în 2 cazuri).

De asemenea, în șase cazuri, arestul la domiciliu a fost înlocuit cu arestare preventivă, iar în 2 cazuri cu executarea pedepsei închisorii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz