2020-08-10 03:01

30 de zile de arest preventiv pentru şeful Serviciului Permise din Giurgiu

 |  16:24
30 de zile de arest preventiv pentru şeful Serviciului Permise din Giurgiu

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis că şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Giurgiu rămâne în arest încă 30 de zile

Reţinuţi, joi seara, de procurorii DNA pentru mită, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Giurgiu, Mitică Văduva şi primarul comunei Valea Dragului, Marin Mototolea au aflat decizia judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti.

Magistraţii au hotărât că şeful de la Permise va rămâne în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile, acesta fiind acuzat de săvârșirea a zece infracțiuni de luare de mită.

În ceea ce îl priveşte pe primarul de la Valea Dragului, acuzat de săvârșirea a patru infracțiuni de complicitate la luare de mită, judecătorii au stabilit măsura arestului la domiciliu.

"În perioada 13 mai 2019 – 24 iulie 2019, inculpatul Văduva Mitică, în calitatea sus menționată, ar fi pretins și primit de la mai multe persoane (intermediari și candidați) diverse sume de bani pentru:

- promovarea unor candidați la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere,

- programarea „peste rând” a candidaților la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere (art. 8 alin. 5 din Ordinul nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obținerea permisului de conducere, prevede că programarea la proba practică se face în limita locurilor disponibile și în ordinea solicitării),

- înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme", se arată în ordonanțele procurorilor DNA, citeaza stiripesurse.ro.

În cazul a patru astfel de programări, ofițerul de poliție ar fi primit banii de la Marin Mototolea.

Astfel, șeful Serviciului de Permise Giurgiu ar fi perceput în mod uzual de la persoanele care făceau intervenții la el următoarele sume de bani: 50 de euro pentru a programa cu prioritate candidați la proba practică, 300 de euro pentru promovarea probei practice, 100 euro pentru înmatricularea “în regim de urgență” a autoturismelor.

Alte 11 persoane sunt urmărite penal în acest dosar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-21Parerea ta...

TANCHISTUL
22 Sep 2019

In toate judetele tarii si mun Bucurest e la fel ca in jud GR unde FARISEU PELMUS PANDELE primea o felie mai subtire decat altii MAFIOTI LOCALI din acest TORT AL INFRACTIONALITATII si i-a dat in GAT.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz