2020-02-29 03:19

UPDATE. 39 de morți la Istanbul

 |  04:44
UPDATE. 39 de morți la Istanbul

Actualizare: Conform Agerpres, atacul comis în clubul de noapte din Istanbul, în timpul celebrării trecerii în noul an, a făcut 39 de morți, dintre care 16 străini, iar autorul său este căutat încă, a indicat, duminică dimineața, ministrul turc de interne, Süleyman Soylu, citat de AFP. El a arătat că 21 dintre persoanele ucise au fost deja identificate, printre acestea figurând 16 străini și cinci turci. Potrivit primelor declarații ale guvernatorului orașului, Vasip Sahin, citat de agențiile internaționale de presă, atacatorul a împușcat un ofițer de poliție și un civil înainte de a intra în clubul Reina, din cartierul Ortakoy din Istanbul, la ora 1,15 duminică (22,15 GMT sâmbătă), și a deschide focul la întâmplare asupra clienților din incintă. Potrivit canalului NTV, citat de AFP, mai multe persoane s-au aruncat în Bosfor pentru a scăpa de gloanțele trase de un agresor deghizat în Moș Crăciun.

Știrea inițială:35 de persoane şi-ar fi pierdut viaţa în urma unui atentat petrecut la Istanbul, iar alte câteva zeci au fost rănite, informează News.ro, citând Reuters.

Un atac armat a avut loc într-un club de noapte din Istanbul (zona europeană), în timpul unei petreceri de Anul Nou la care participau câteva sute de persoane. 35 de persoane şi-ar fi pierdut viaţa, iar alte câteva zeci au fost rănite, conform guvernatorului din Istanbul, Vasip Sahin.

„Un terorist cu o armă care avea ţeavă lungă... a dus la capăt în mod brutal şi sălbatic acest atac, după ce a deschis focul spre persoane care erau aici pur şi simplu pentru a sărbători Anul Nou”, a declarat guvernatorul Sahin, aflat la faţa locului.

Unii martori susţin că atacatorul vorbea în limba arabă, iar presa relatează că este este ascuns printre răniţii din Reina.

în clubul din Istanbul, transmite Reuters.

La locul tragediei au intervenit aproximativ 50-60 de ambulanţe.

Anterior, autorităţile turce au susţinut că este vorba despre zeci de răniţi, după ce un atacator înarmat cu un Kalaşnikov a intrat într-un club de noapte din districtul Ortakoy.

„Serviciile secrete americane au avertizat în urmă cu o săptămână cu privire la un asemenea incident şi măsuri de securitate au fost luate pentru a evita un atac, inclusiv pe faleză. Şi uitaţi ce s-a întâmplat”, a declarat un oficial turc.

Atacatorul ar fi împuşcat inclusiv un poliţist şi un civil care erau în faţa clubului de noapte.

Presa turcă susţine că atacul a avut loc în clubul de noapte Reina, care are un renume internaţional şi este frecventat de turişti, artişti, fotbalişti, dar şi de celebrităţi din Turcia.

Iniţial, presa a relatat că ar fi vorba despre doi atacatori. CNN Turk relata că cei doi atacatori au intrat în clubul de noapte îmbrăcaţi în costume de Moş Crăciun, iar mai multe persoane aflate la petrecere au sărit în apă pentru a se salva.

Televiziunile turce au transmis imagini cu ambulanţe şi autovehicule de poliţie care au intervenit în districtul Ortakoy, iar primele informaţii arătau că aproximativ 30 de persoane ar fi fost rănite în urma atacului.

Cartierul Ortakoy, unde a avut loc atacul, este un simbol al cosmopolitismului şi găzduieşte mai multe cluburi de noapte, restaurante şi galerii de artă.

Până la 25.000 de poliţişti au fost desfăşuraţi în perioada sărbătorilor de iarnă în Istanbul.

Autorităţile turce au luat măsuri de securitate suplimentare în noaptea dintre ani în urma atentatelor numeroase comise în ultimele luni de jihadiştii Statului Islamic, dar şi de militanţii kurzi de la PKK. Circulaţia rutieră a fost oprită pe mai multe artere care duc spre centrul Istanbulului, dar şi în Ankara. Mai mult, până la 17.000 de ofiţeri de poliţie au fost desfăşuraţi în noaptea dintre ani pe străzile din metropola situată pe malul Bosforului.

Jihadiştii Statului Islamic au comis în luna iulie un atentat sângeros la aeroportul internaţional Ataturk din apropiere de Istanbul. Un număr de 45 de persoane şi-au pierdut viaţa în atacul armat din terminalul aeroportului Ataturk.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-01Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
01 Ian 2017

ACEEASI STIRE PE EURONEWS ARATA DIFERIT.......SPUNE CA AU FOST 4ATACATORI CU ARME AUTOMATE...IN NICIUN CAZ UNUL SINGUR...DE CE NU VERIFICATI CAND PUBLICATI CEVA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine