2019-10-19 16:16

UPDATE. 400 de oameni protestează la Pungeşti. Gardul proprietății companiei, dărâmat aproape în totalitate. Chevron suspendă activitățile

 |  12:33
UPDATE. 400 de oameni protestează la Pungeşti. Gardul proprietății companiei, dărâmat aproape în totalitate. Chevron suspendă activitățile

UPDATE, ora 14.08: Compania Chevron a anunţat oficial, sâmbătă după-amiază, printr-un comunicat de presă, suspendarea activităţilor pe terenul deţinut la Siliştea-Pungeşti, din judeţul Vaslui, în urma manifestaţiilor de protest din zonă. Potrivit comunicatului, reprezentanţii societăţii Chevron în România au anunţat că respectă dreptul oamenilor de a-şi exprima opiniile, însă acestea trebuie făcute în limitele legii. "Chevron confirmă astăzi (n.r. - sâmbătă) suspendarea activităţilor în Siliştea-Pungeşti ca urmare a activităţilor protestatarilor. Prioritatea noastră este să desfăşurăm aceste activităţi într-un mod responsabil faţă de mediul înconjurător, în conformitate cu aprobările pe baza cărora operăm şi în siguranţă, însă acest lucru nu poate fi posibil astăzi. Respectăm dreptul lor de a-şi exprima opiniile, însăcredem că acesta trebuie exercitat în limitele legii", se arată în comunicatul de presă al companiei Chevron. Chevron nu a menţionat, în comunicatul de presă, data la care vor fi reluate lucrările în zonă.

UPDATE, ora 13.15: Un tânăr din rândul protestatarilor a fost luat, sâmbătă, în jurul orei 13.00, de o ambulanţă SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, după de ar fi fost agresat de către forţele de ordine. Tânărul a acuzat dureri în piept şi susţine că ar fi fost lovit de către jandarmi. Acesta se afla pe şosea în momentul în care ar fi fost agresat de către forţele de ordine.

UPDATE, ora 13.00: Câţiva dintre protestatarii de la Pungeşti au fost ridicaţi şi duşi în maşinile Jandarmeriei pentru a da declaraţii. Alţi manifestanţi s-au întins pe jos, pe şosea, în semn de nemulţumire, pentru a nu permite maşinilor respective să treacă şi să iasă din zona manifestaţiilor. Protestatarii care s-au întins pe şosea au fost luaţi pe sus de către jandarmi şi duşi pe marginea şoselei.

400 de persoane protestează, sâmbătă la prânz, pe marginea drumului Vaslui-Gârceni, faţă de intenţia Chevron de a amplasa în zonă prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui, la ora transmiterii ştirii manifestanţii aruncând cu pietre şi vrând să dărâme gardurile companiei.

Protestatarii, în majoritatea lor localnici, dar şi din alte oraşe ale ţării precum Iaşi, Bucureşti, Bbraşov, Sibiu, s-au adunat pe terenul proprietate privată al unei persoane fizice din comuna Pungeşti, vizavi de suprafaţa de teren luată în ccesiune de către Chevron, transmite Mediafax.

Manifestanţii au scandat lozinci împotriva companiei petroliere, a Jandarmeriei şi a Guvernului. Printre lozinci se numără: "Jandermeria apără hoţia", "Jos Guvernul", "Trădătorii", "Murim, luptăm, Pungeştiul apărăm".

La un moment dat, protestatarii au trecut drumul judeţean şi au ajuns în poarta suprafeţei îngrădite deţinute de către Chevron, o parte dintre ei intrând pe terenul companiei petroliere şi aruncând cu pietre în camioanele frmei angajate de către Chevron.

Protestatarii au început să tragă de gardurile împrejumuitoare reuşind să le dărâme într-un sector. Firma de pază intervine în zonă, manifestanţii fiind scoşi de pe proprietatea Chevron.

În zonă sunt aproximativ o sută de jandarmi şi poliţişti, care însă nu au intervenit până în prezent.

Pănă acum, protestul a fost paşnic, însă a degenerat în jurul orei 12.00, când protestatarii au început să arunce cu pietre şi să dărâme gardurile proprietăţii Chevron, fapte care se petrec şi la ora transmiterii acestei ştiri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2013-12-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray