2020-08-05 02:51

40% dintre alegătorii americani vor vota înainte de data scrutinului pentru Casa Albă

 |  11:19
40% dintre alegătorii americani vor vota înainte de data scrutinului pentru Casa Albă

Până la 40 % dintre alegătorii americani vor vota înainte de ziua scrutinului prezidenţial din 6 noiembrie, iar sondajele realizate în rândul celor care au votat deja indică faptul că actualul preşedinte, Barack Obama, figurează pe primul loc în preferinţele electoratului, relatează Reuters.

Ambii candidaţi le-au cerut susţinătorilor să voteze mai devreme, astfel ca echipele de campanie să strângă cât mai multe voturi înaintea zilei alegerilor, prevăzute pentru data de 6 noiembrie.

Sondajele efectuate în rândul celor care au votat deja îl indică drept favorit Obama în multe state. De altfel, echipa de campanie a preşedintelui Obama - care a beneficiat de pe urma votului dat mai devreme şi în 2008 - s-a implicat intens în acest an să convingă electoratul să voteze cât mai devreme.

Obama conduce în faţa lui Mitt Romney cu 54% dintre voturile celor care au votat deja, faţă de doar 39% din voturi exprimate în favoarea candidatului republican, potrivit datelor furnizate de Reuters/Ipsos în ultimele săptămâni.

Eşantionul de persoane care au votat cuprinde 960 de persoane, cu o marjă de eroare de +/- 3,5 procente.

Potrivit datelor Reuters/Ipsos, aproximativ 18% din alegători au votat deja, fiind exprimate deja un sfert din voturile electorilor aparţinând minorităţilor şi o cincime din voturile electoratului alb.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639579-12-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz