2019-10-22 09:11

58 de ore îngropați în zăpadă. Mărturia româncei care a supraviețuit în Italia

 |  13:56
58 de ore îngropați în zăpadă. Mărturia româncei care a supraviețuit în Italia

Supravieţuitorii avalanşei care a distrus hotelul Rigopiano, din stațiunea italiană Farindola, de la poalele Muntelui Gran Sasso, au povestit cum au reuşit să supravieţuiască celor două zile şi jumătate (58 de ore) petrecute sub zăpadă şi gheaţă, relatează News.ro, citând La Repubblica.

Fără să mănânce sau să bea, în întuneric, mâncând gheaţă. S-au rugat, s-au încurajat reciproc, în special după momentele de depresie care urmau după cele de entuziasm, când interpretau drept un semn al salvării iminente zgomotele zăpezii și cele produse de structura avariată a hotelului.

Într-un salon al spitalului din Pescara, Giampiero Parete, bucătatul din Montesilvano care a anunţat tragedia, e fericit acum: „Sunt un om care s-a întors la viaţă”. Lângă el se află soţia sa, românca Adriana, şi cei doi copii ai lor, Gianfilippo şi Ludovica.

Miercuri după-amiază, la 17.40 (18.40 ora României), Giampiero tocmai ieşise să ia o aspirină din maşină pentru soţia sa, însă toţi ceilalţi erau împreună, la recepţie. Adriana şi Gianfilippo stăteau pe o canapea şi se uitau la focul din şemineu. Ludovica, cu alți doi copii, Samuel şi Edoardo, jucau biliard.

Apoi a început să tremure totul, o vibraţie îngrozitoare, din ce în ce mai puternică, însoţită de un huruit surd. „Vibra totul atât de tare, încât am fost convinsă că a fost un cutremur, nu o avalanşă”, îşi aminteşte Giorgia, altă supraviețuitoare.

Muntele de zăpadă care a lovit hotelul a avut un impact devastator. supraviețuitorii au devenit captivi în patru „celule” formate de pereții hotelului, mobilier, zăpadă și gheață.

Totul a fost scufundat în întuneric. Adriana a reuşit să îşi găsească telefonul şi l-a pornit. Nu a avut semnal, dar timp de câteva minute, înainte să i se termine bateria, a avut puţină lumină. În jurul ei nu era mult spaţiu, însă Gianfilippo era încă lângă ea. La numai câţiva centimetri de capul său se oprise o grindă enormă de lemn. „L-am îmbrăţişat imediat şi cred că am rămas îmbrăţişaţi tot timpul, zi şi noapte”, povesteşte ea.

Primul gând a fost pentru Ludovica. Adriana a început să îşi strige fiica, iar aceasta a răspuns. Era destul de aproape, în viaţă. În jurul ei erau ceilalţi doi copii, se formase un gol de aer, o celulă în care au supravieţuit.

Din fericire, vocile supravieţuitorilor se auzeau destul de clar, astfel că românca a reuşit să îşi liniştească fata în momentele dificile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-22

In legatura cu acest articol...

SALVARE DRAMATICĂ: Românca și copiii ei, salvați după avalanșa din Italia

Disperare printre rudele femeii prinsă sub nămeţi alături de copiii săi în Italia

UPDATE. O româncă şi cei doi copii ai săi sunt daţi DISPĂRUŢI după avalanşa din Italia

Nenorocire la schi, în Italia, după un cutremur. Zeci de morți
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray