2020-04-05 20:24

A fost CONFIRMAT al patrulea caz de CORONAVIRUS din România!

 |  15:44
A fost CONFIRMAT al patrulea caz de CORONAVIRUS din România!

A fost confirmat al patrulea caz de coronavirus din România. Un bărbat de 47 de ani din Timişoara, care a fost în avion cu femeia depistată pozitiv în februarie şi care s-a întors din Italia. Autorităţile au identificat şase persoane care au intrat în contact cu bărbatul confirmat cu coronavirus. Aceste persoane urmează să fie testate şi în prezent sunt izolate la domiciliu.

"În această după-amiază, s-a confirmat al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID-19. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timişoara, care a fost contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 şi care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în acelaşi avion, în partea dreaptă a acesteia, în data de 20 februarie 2020, cu o cursă care se întorcea din Italia", se arată în informare.

Grupul de Comunicare Strategică precizează că din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia, rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare fiind negative.

"Rezultatul probei recoltate în ziua de ieri (în cea de-a 12-a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieşit pozitiv la infecţia cu coronavirus COVID-19", susţine sursa citată.

Conform primelor informaţii din partea DSP Timiş, bărbatul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara.

În curtea în care locuieşte bărbatul mai trăiesc alte două familii, faţă de care se vor lua măsurile de autoizolare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-03Parerea ta...

LUPTA
03 Mar 2020

„Nicio țară nu este pe deplin pregătită pentru o epidemie sau o pandemie”, a avertizat Jennifer Nuzzo.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine