2020-02-26 00:21

A fost NUMIT un nou procuror șef adjunct al DNA

 |  01:00
A fost NUMIT un nou procuror șef adjunct al DNA

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea procurorului anticorupţie Mădălina Scarlat în funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Funcţia era vacantă din 19 martie, când Marius Iacob a demisionat ca urmare a sancţiunii disciplinare aplicate de Curtea Supremă.

Mădălina Scarlat a fost delegată pe o perioadă de şase luni, începând cu data de 8 aprilie 2019. Anterior, procurorul a fost delegat în funcţia de şef al Secţiei judiciare penale din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, funcţie pe care o va părăsi tot pe 8 aprilie. 

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea doamnei Scarlat Mădălina, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, nivel central, în funcţia procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru o perioadă de 6 luni, începând cu data de 08.04.2019.", se arată pe ordinea de zi soluţionată a Secţiei pentru procurori a CSM. Delegarea dispusă de Secţia pentru procurori a CSM a fost posibilă ca urmare a modificării OUG 7/2019, act normativ care interzicea delegările în funcţiile în care numirea este făcută de preşedinte.

Tot în şedinţa de luni, 1 aprilie, Secţia pentru procurori a CSM a hotărât delegarea în funcţia de procuror-şef al Serviciului de reprezentare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie I din cadrul Secţiei judiciare penale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie a lui Marius Cătălin Vartic. Anterior, funcţia a fost ocupată de Carmen Simona Ricu, aceasta demisionând ca urmare a sancţionării disciplinare, în acelaşi dosar cu Marius Iacob. Marius Vartic a fost şef al Departamentului pentru Lupta Antifraudă, fiind numit în această funcţie de premierul Dacian Cioloş.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine