2020-07-16 21:00

A fost SUSPENDATĂ autorizaţia de funcţionare a teraselor din HERĂSTRĂU unde mai mulţi tineri au petrecut sâmbătă noapte

 |  12:58
A fost SUSPENDATĂ autorizaţia de funcţionare a teraselor din HERĂSTRĂU unde mai mulţi tineri au petrecut sâmbătă noapte

A fost suspendată autorizaţia de funcţionare a două terase Parcul Herăstrău, unde mai mulţi tineri s-au adunat în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru a petrece cu dans şi băutură.

"Măsura pe care am aplicat-o este în concordanţă cu realitatea descoperită la faţa locului, şi anume faptul că, deşi era de evidenţă ordonanţa de guvern care pentru această perioadă interzice deschiderea teraselor, până la adoptarea proiectului de lege care va reglementa acest tip de activitate în starea de alertă, aceştia, înţelegând să nu respecte toate aceste obligaţii, au procedat aşa cum s-a putut vedea în filmările puse la dispoziţie de televiziuni. Măsura a fost acea de suspendare a activităţii până pe data 30 a acestei luni, dată cu care se suspendă şi starea de alertă şi, practic, orice fel de măsură specială care a fost luată în această perioadă. Aceasta a constat într-o măsură adiţională, pentru a descuraja orice astfel de activitate, de comportament, care nu face decât să ducă la apariţia de noi focare. Trebuie să înţelegem faptul că responsabilitatea este cuvântul care trebuie să guverneze această perioadă, nu inconştienţa pe care aţi putut să o vedeţi din partea proprietarilor acestor terase", a declarat pentru Agerpres viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.

Cele două unitîţi care se fac vinovate nu puteau să comercializeze în regim de take away, pentru că nu erau autorizate să vândă mâncare la pachet.

"Le-am suspendat autorizaţia de funcţionare pentru terasă, deci nu mai pot desfăşura activităţi afară din restaurant, ca să nu mai spună că dânşii au vândut take away. Ce take away? Ele nu sunt autorizate să vândă mâncare la pachet. Aceste două localuri sunt autorizate pentru vânzarea de alimente în salon sau pe terasă. Conform ordonanţei guvernului, raportat la starea de alertă, nu aveau voie să deschidă aceste puncte de vânzare. (...) Odată cu terminarea stării de alertă, de drept, autorizaţia va fi validă. (...) Dar dacă luni sau marţi intră proiectul de lege care reglementează deschiderea teraselor, tot de drept, ea este validă, dar cu respectarea condiţiilor care vor fi stabilite de Ministerul de Interne şi de Ministerul Sănătăţii", a încheiat Bădulescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-17

In legatura cu acest articol...

Zeci de TINERI au petrecut sâmbătă noapte în PARCUL HERĂSTRĂU fără a respecta regulile din STAREA de ALERTĂ
Parerea ta...

ION
17 Mai 2020

Asta da sanctiune. Usturatoare. Le-ati suspendat autorizatia dar le-o dati inapoi cand se ridica starea de alerta. Adica nu le-ati facut nimic. Nu oricine are bojdeuca in Herastrau, probabil v-au tremurat gladiolele cand ati “aflat” (auziti ce zice Firea, ca a aflat, ca si cum numele si autorizatiile golanilor cu carciumi in parc nu ar fi la primarie si nu primaria le-ar fi emis) cine sunt. Vrajeala psdista de doi lei, de prosteala. Domnule Badulescu, in nicio tara civilizata din lume parcurile nu au fost confiscate de golanii cu bani si cu spate politic ca sa-si faca restaurante.. Niciunde nu se intra cu masinile, niciunde nu se pune muzica de dimineata pana noaptea, niciunde nu se ridica fum gros de mici, niciunde nu urla si bubuie muzica noaptea de la carciumile si cluburile din parc. Numai la noi. Numai in cel mai select sector al Bucurestiului, in inima Europei. Halal!
ANONIMUS
17 Mai 2020

In nici un parc public nu ar trebui sa existe restaurante. Doar o ceainarie, cafenea, cofetarie un chiosc si atat. In tarile civilizate nu exista asa ceva. Vrei nunta in parc, ti se aproba la cort si mancare tip bufet prin firme de catering. La noi primarii si poltistii sunt cei care le dau aprobare de constructii si functionare. Si ce daca le au luat autorizatiile, le dau altele tot pe spaga si 2-3 mese gratis.
CHIUMBETE
17 Mai 2020

Aha . Restaurantele lui iodanescu si fotbalisti
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz