2020-08-10 01:22

UPDATE: REZULTATELE moțiunii de cenzură. Ce se întâmplă cu Guvernul Dăncilă

 |  14:30
UPDATE: REZULTATELE moțiunii de cenzură. Ce se întâmplă cu Guvernul Dăncilă

UPDATE 3 În urma numărătorii voturilor, moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă a PICAT! Moțiunea de cenzură intitulată „Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot” a fost respinsă de Parlament cu 200 voturi ”pentru” și 7 voturi ”împotrivă”. Pentru adoptarea moțiunii și pentru demiterea guvernului era nevoie de minimum 233 de voturi ”pentru”. Moțiunea de cenzură a fost semnată de 173 de parlamentari din PNL, USR, PMP, UDMR și neafiliați dar și de la minorități.

UPDATE 2

A început votul pentru moțiunea de cenzură în Parlament. Votul este secret cu bile. Parlamentarii PSD sunt prezenți în sală, dar au anunțat că nu vor vota. Opoziția are nevoie de 233 de voturi pentru a da jos Guvernul.

UPDATE 1

Textul moţiunii de cenzură conţine „mistificarea adevărului” şi nu are nici măcar o idee constructivă care să aducă „îmbunătăţirea actului de guvernare” în folosul românilor, a declarat, marţi, premierul Viorica Dăncilă la dezbaterea moţiunii de cenzură, intitulată „Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot”.

„Este a treia oară când vin cu ocazia unei moţiuni de cenzură şi observ aceeaşi abordare a Opoziţiei: mistificarea adevărului, lipsa unei soluţii viabile pentru români şi România, supremaţia jignirilor în faţa politicii bunului simţ. Am parcurs textul acestei moţiuni de cenzură în speranţa că voi regăsi măcar o idee constructivă care să aducă îmbunătăţirea actului de guvernare în folosul societăţii. Nu am găsit. În fapt, întregul text al moţiunii de cenzură arată un singur lucru: incapacitatea Opoziţiei de a livra un proiect serios pentru binele acestei ţări. Este evident că nu reprezentaţi o alternativă la guvernare. Vă întreb cu toată sinceritatea: chiar vă doriţi să veniţi la guvernare, chiar vă doriţi să schimbaţi acest guvern până la viitoarele alegeri? Eu ştiu că nu. Nu am văzut (...) nicio măsură benefică pentru români, nicio idee concretă despre funcţionarea economiei în interesul cetăţenilor. Am văzut însă declaraţiile publice ale liderilor, multe metafore şi sloganuri, am văzut că vreţi să tăiaţi subvenţiile agricultorilor. (...) Vreţi să daţi afară oameni, să eliminaţi vouchere de vacanţă, să reduceţi şi să tăiaţi. Ce le propuneţi românilor, ce vor câştiga printr-o eventuală venire a dumneavoastră la guvernare? Sloganuri?", a declarat Dăncilă în plenul Parlamentului.

Şedinţa plenului Parlamentului în care urmează să se dezbată moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot” a început la ora 14.00. La şedinţă participă premierul Viorica Dăncilă şi miniştri ai Cabinetului. 250 de parlamentari sunt în sală, conform prezenţei realizate prin vot electronic, informează Agerpres.

Moţiunea de cenzură a fost depusă şi citită săptămâna trecută, în plen, de deputatul liberal Gigel Ştirbu.

Documentul este semnat de 173 de parlamentari aparţinând grupurilor PNL, USR, PMP, UDMR şi neafiliaţi. Pentru a fi adoptată este nevoie de 233 de voturi favorabile. Votul va fi secret cu bile.

Conform calculelor, parlamentarii Opoziţiei sunt: 93 - PNL, 40 - USR, 17 - PMP, 30 - UDMR, iar PRO România are 24, în total fiind 204. De cealaltă parte, PSD are 208 parlamentari, iar ALDE - 31, în total fiind 239 de deputaţi şi senatori ai puterii. Mai sunt 17 deputaţi ai minorităţilor naţionale, precum şi 5 parlamentari neafiliaţi.

Preşedintele PRO România, Victor Ponta, a anunţat că, deşi parlamentarii partidului nu au semnat moţiunea, vor vota în favoarea acesteia. Parlamentarii PSD şi ALDE au anunţat că vor asigura cvorumul de şedinţă, dar nu votează.

Înainte de şedinţă, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a transmis un mesaj deputaţilor şi senatorilor PSD şi ALDE să nu rămână „complicii acestui regim toxic” şi să voteze moţiunea de cenzură pentru a se reabilita în faţa românilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-18Parerea ta...

MISTIFICAțIA ADEVARULUI PSD
18 Iun 2019

Am găsit cumva in limbajul d-nei Dancila: Imunitatea parlamentarilor in fata justiției ar trebui sa dispară, sau restructurarea numărului de parlamentari trebuie redus la jumătate ? Da! Salariile si pensiile au crescut dar inflația a explodat peste limita a Uniunii Europene . Unde este bunăstarea si confortul ? O găsim in salariile si pensiile nesimțite .
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
18 Iun 2019

Iarasi ne da pe spate aritmetica,fir-ar sa fie.Orban daca avea un pic de minte nu ajungea in aemenea situatie ridicola.Ori ai destule voturi ori dacannu stai naibii si astepti sa le obtii ,si de abia dupa depui motiunea./Ca sa ajungi la 233 de voturi trebuia sa ai inclusiv PSD-isti care sa voteze pentru motiune pe langa deputatii semnatari.Partea "buna" ca sa zic asa este ca PSD-ul se duce complet la vale si ca la urmatoarele alegeri va fi spulberat.Dar cum vor rezista pana atunci? ca lumea nu mai suporta situatia asta anormala
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz