2020-07-02 12:54

UPDATE. A început operațiunea de scoatere a navei cu oi din Portul Midia, la două luni de la răsturnarea ei

 |  10:32
UPDATE. A început operațiunea de scoatere a navei cu oi din Portul Midia, la două luni de la răsturnarea ei

Operațiunea de scoatere a epavei pline cu oi din Portul Midia a început, sâmbătă dimineață, la peste două luni de la momentul în care nava cu 14.600 de oi s-a răsturnat.

UPDATE 12.28. Operaţiunea de ridicare a navei încărcate cu oi care a eşuat în Portul Midia, la sfârşitul lunii noiembrie, a început sâmbătă dimineaţă, fiind oprită însă după două ore deoarece mai multe spire ale cablurilor macaralei au cedat, pentru că nava cu tot cu încărcătură este mai grea decât reieşea din documentaţia prezentată, scrie News.ro.

Scoaterea navei se face cu o macara gigant, pe numele său Neptun, de 1.800 de tone, care aparține societății ce se ocupă de ranfluarea navei, scrie Mediafax. Deoarece nu dispunea de infrastructura necesară, Administrația Porturilor Maritime a contractat o societate românească pe 14 ianuarie, care s-a angajat să aducă epava la mal în 35 de zile. Valoarea contractului este de aproximativ 4 milioane de euro.

Nava, sub pavilion Palau, care avea la bord 14.600 de oi, s-a răsturnat în Portul Midia pe 24 noiembrie 2019. Autoritățile au reușit să salveze doar 254 de animale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-01

In legatura cu acest articol...

O navă cu 14.600 de oi s-a SCUFUNDAT în bazinul Portului Midia

MASACRU. O navă cu 14.600 de oi la bord s-a răsturnat în Portul Midia. Un marinar a fost luat cu ambulanţa
Parerea ta...

VACANTE IEFTINE
01 Feb 2020

Adio 1 mai ! Litoral .
COMISARUL PARAIPAN
01 Feb 2020

acum oile s-au facut pastrama le puteti manca pe gratis gata preparate.au si niste colonii de scoici natural crescute garnitura la pastrama.ha ha ha sa traiti bine s-a scufundat TITANIC-ul pilotat de Basescu
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz