2020-08-05 14:38

A început perioada de prohibiţie la pescuit

 |  11:05
A început perioada de prohibiţie la pescuit

Începând de marți, 1 aprilie, pescuitul în apele naturale din România este interzis, activitatea fiind permisă doar în amenajările piscicole din Rezervația Biosferei Delta Dunării în anumite condiții.

Perioada de prohibiție se stabilește de autorități și specialiști în piscicultură și are drept rol protejarea speciilor de pești în perioada și zonele în care se înmulțesc, relatează Agerpres.

Potrivit Ordinului de prohibiție a pescuitului, activitatea este interzisă în perioada 1 aprilie-30 mai inclusiv în toate habitatele naturale și în zona Meleaua Sfântu Gheorghe-Ciotic, în perioada 1 aprilie-15 mai, în apele care constituie frontieră de stat, în perioada 1 aprilie-29 iunie în râul Prut și zonele inundate ale acestuia, precum și în complexul Razim-Sinoie.

În această perioadă, potrivit ordinului amintit, pescuitul este permis în unitățile din acvacultură și în amenajările piscicole din Rezervația Biosferei Delta Dunării, dacă administratorii amenajărilor dețin licență de acvacultură și avizul Administrației Rezervației. Activitatea de pescuit în amenajările din Deltă trebuie anunțată autorităților tulcene cu 48 de ore înainte de desfășurare și se va desfășura în prezența unor delegați ai Administrației.

Prohibiția la știucă a încetat la sfârșitul lunii trecute, iar cea la scrumbia de Dunăre va începe pe data de 18 aprilie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-04-01Parerea ta...

ION
11 Apr 2014

se poate pescui la dunare.ma refer la stiuca?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz