2020-07-04 00:26

A început ȘEDINȚA SOLEMNĂ a Parlamentului pentru comemorarea Regelui Mihai

 |  15:12
A început ȘEDINȚA SOLEMNĂ a Parlamentului pentru comemorarea Regelui Mihai

Şedinţa solemnă a Parlamentului pentru comemorarea Regelui Mihai a început. Preşedintele Klaus Iohannis, principesa Margareta, Custodele coroanei regale, şi Patriarhul Daniel participă la şedinţă. Pe ecranul din sală este afişată o imagine a Regelui Mihai.

La sosire, Principesa Margareta şi principele Radu au fost conduşi de către Florin Iordache şi Niculae Bădălău, iar apoi au fost întâmpinaţi de către Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost aşteptat, înainte de a intra în sala de plen, de către Principesa Margareta şi preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor.

De asemenea, la şedinţa solemnă mai participă foştii preşedinţi ai României Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, premierul Mihai Tudose şi membrii Guvernului, reprezentanţi ai Academiei Române, parlamentari şi miniştri din Republica Moldova şi membrii corpului diplomatic acreditat la Bucureşti.

Şedinţa solemnă a început cu intonarea imnului naţional al României. Şedinţa este condusă de Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea.

Potrivit memorandumului aprobat de conducerea celor două Camere în legătură cu şedinţa solemnă, ”Parlamentul României, organul reprezentativ suprem al poporului român, are menirea de a continua şi împlini dezideratele testamentului politic al Majestăţii Sale, Regele Mihai I al României, de a face din România «o ţară statornică, prosperă şi admirată în lume», o Românie suverană şi democratică”.

”În acest moment trist în care naţiunea română îşi conduce pe ultimul drum Suveranul, Parlamentul României va omagia personalitatea Majestăţii Sale, Regele Mihai I al României, în cadrul unei şedinţe solemne comune a Senatului şi Camerei Deputaţilor în debutul ceremoniilor oficiale ale funeraliilor regale”, se mai arată în memorandum, potrivit News.ro.

Regele Mihai - care împlinise 96 de ani în 25 octombrie - a încetat din viaţă în 5 decembrie, la reşedinţa sa din Elveţia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-11Parerea ta...

LEVST.
11 Dec 2017

A trait in Elvetia, a murit in Elvetia! Mare patriot!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz