2020-07-05 04:28

A murit jurnalistul Dragoș Moldovan

 |  18:51
A murit jurnalistul Dragoș Moldovan

Vestea a căzut din senin: „Știi că a murit, în dimineața asta, Dragoș Moldovan?”. Nu știam, deși, cum s-a dovedit mai târziu, infamia sorții se produsese, de fapt, cu o zi în urmă. Marți dimineață, în locuința lui, cu soția și copilul prezenți, Dragoș a suferit un infarct. Salvarea a sosit prea târziu, medicii s-au străduit degeaba să-l resusciteze.

Pe 11 decembrie, jurnalistul Dragoș Moldovan ar fi împlinit 47 de ani.

Joi, la prânz, o slujbă scurtă, dar emoționantă, la cimitirul Izvorul Nou , petrecerea la groapă și gata.

Cu peste 17 ani în urmă, când făceam ucenicia în presa scrisă, la „Adevărul”, Dragoș Moldovan era un publicist experimentat, condeiul său fiind unul deopotrivă ascuțit, vizionar și deci influent.

Ultimul editorial i-a apărut în „Jurnalul Național”, pe 13 mai 2014. Reproduc aici un fragment, ca ultim omagiu.

„Crin Antonescu împotriva lui George Laurenţiu

Evoluţia politică a liderului PNL este tulburătoare. L-am cunoscut, personal, o perioadă de timp destul de îndelungată. (...) Era cel mai boem politician (...), un boem în adevăratul sens al cuvântului, cu plete, ca un fel de simbol al răzvrătirii faţă de anii de liceu, şi de ce nu?, ai studenţiei, oricum faţă de tot ceea ce a reprezentat perioada în care el şi-a făcut educaţia. Părea total rupt de intrigile politice într-o perioadă în care, încă, lideri de tot felul mânau în stradă turme de oameni care începeau să-şi dea cu pietre şi bâte în cap. Nu era foarte la curent cu dedesubturile proiectelor de lege care se încercau a fi promovate în Parlament. Nu lua parte la întâlniri importante şi nici nu se număra, din câte ştiu eu, printre membrii de vază ai unor delegaţii importante. După aia s-a întâmplat ceva (...)”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz