2020-04-08 13:05

A MURIT, la vârsta de 68 de de ani, profesorul Vintilă MIHĂILESCU, cunoscut antropolog

 |  15:14
A MURIT, la vârsta de 68 de de ani, profesorul Vintilă MIHĂILESCU, cunoscut antropolog

După o luptă lungă și epuizantă cu boala (despre care a și scris, cum altfel, o carte), antropologul și profesorul Vintilă Mihăilescu a încetat din viață, la vârsta de 68 de ani, anunță Scena9.

„Este o pierdere uriașă pentru societatea pe care ne-a ajutat de atâte ori s-o cunoaștem și s-o înțelegem mai bine, mai atent, mai nuanțat. Multora dintre noi ne-a fost profesor, iar datorită lui, antropologia a devenit în România ultimelor decenii un teren mult mai viu și o unealtă mult mai întrebuințată. Rămâne, însă, în urmă, o muncă uriașă, pe care ne-a împărtășit-o tuturor cu generozitate, și pentru care îi suntem foarte recunoscători. Drum bun, domn’ profesor!”, mai scrie echipa de la Scena9.

Absolvent al Facultății de Psihologie a Universității București (1974), a fost cercetător în psihologie al Institutului de Geriatrie (1974-78), iar între 1979-1991 a fost cercetător al Centrului de Antropologie pe lângă Academia Română.

Vintilă Mihăilescu a fost profesor invitat la universități din Franța (Lyon, Paul Valery Montpellier, Provence), Elveția (Neuchatel), Germania (Humboldt), Ungaria (Pecs), Canada (U.Q.A.M.).

Din 1993 a fost profesor universitar la Facultatea de Sociologie si Psihologie a Universității București, iar din 1997 a coordonat Școala Masterală în Antropologie în cadrul Universității București. Din 2000 era șeful Catedrei de Sociologie la Școala Națională de Științe Politice (SNSPA) unde susținea cursurile de Antropologie și cele de Comunități Sociale.

Este autorul cărții „Fascinația diferenței”, apărută în 1999. Din 1998 a scris și publicistică, având cronică permanentă la săptămânalul cultural „Dilema Veche”.

Din februarie 2005 până în mai 2010, Vintilă Mihăiesclu a fost directorul Muzeului Țăranului Român.

În anul 2006 a fost decorat de Președintele României pentru serviciile aduse culturii române.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine