2020-02-21 21:16

ABSURD. Familiile piloților morți la Siutghiol, amendate pentru declararea tardivă a deceselor

 |  17:41
ABSURD. Familiile piloților morți la Siutghiol, amendate pentru declararea tardivă a deceselor

Familiile celor doi piloți care și-au pierdut viața în accidentul aviatic de la Siutghiol au fost amendate cu 50 de lei pentru că nu au declarat moartea acestora în 48 de ore. În cazul unei morți naturale, termenul este de trei zile pentru a declara decesul. Starea Civilă din Constanța a emis procesul verbal de constatate a contravenției pe data de 17 decembrie, după 48 de ore de la prăbușire, fără să țină cont că decesul celor doi piloți a fost declarat oficial abia pe data de 16.

Sora pilotului Petre Cătuneanu, jurnalista Marilena Nedelcu a declarat, la Realitatea Tv, că și familia copilotului a fost amendată. „La spital a fost declarat decesul la miezul nopţii, 15 către 16, a doua zi am ridicat şi actele pe care scrie cauza decesului, cert medico legal. Cu acela mergi, cu toate actele, la Starea Civilă, pentru a obţine certificatul de deces. Actul eu l-am obţinut pe 16 după ora 16, când nu mai exista program. Deci am mers a doua zi, pe 17 dimineaţa. Pentru noi nu mai conta oricum acea amendă, a fost o nebunie, mi s-a părut un film prost. Dacă nu ar fi o tragedie, am putea face un film prost cu autorităţile”, a declarat Marilena Nedelcu.

În 15 decembrie, un elicopter SMURD care se întorcea din misiune s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, din judeţul Constanţa, toate cele patru persoane aflate la bord - medicul Laura Vizireanu (39 de ani), asistenta Gabriela Harton (38 de ani), care era însărcinată, pilotul, comandor Petre Corneliu Cătuneanu (47 de ani) şi copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel (42 de ani) - pierzându-şi viaţa.

Elicopterul căzut în lacul Siutghiol este a doua aeronavă SMURD implicată anul acesta în accidente soldate cu morţi. În 20 ianuarie, un avion s-a prăbuşit în Munţii Apuseni, iar pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în acel accident. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine