2019-10-14 21:04

ACHITĂRILE pentru ABUZ în serviciu continuă la Cluj

 |  09:14
ACHITĂRILE pentru ABUZ în serviciu continuă la Cluj

Dupa ce Curtea de Apel Alba Iulia a constatat dezincriminată infracţiunea de abuz în serviciu pentru care, în urmă cu un an a fost condamnat Daniel Dan, fost secretar al judeţului Hunedoara, Curtea de Apel Cluj i-a achitat, tot luni, pentru faptele de abuz în serviciu, pe Gabriel Ruga, fost director general al filialei Electrica Translvania Nord și pe Constantin Stoica, fost director la SISEE Transilvania Nord pe baza articolul 16, alin 1, litera b din Codul de Procedură penală, potrivit căruia fapta nu este prevăzută de legea penală.

Potrivit evz.ro, Constantin Stoica si Gabriel Ruga, au fost, anterior, condamnați la închisoare de Tribunalul Cluj. De asemenea, Petru Morar, fost şef al Serviciului Aprovizionare din cadrul SISEE Transilvania Nord a fost achitat pentru infracțiunea de abuz în serviciu în același dosar, iar omul de afaceri Vasile Croitoru a fost găsit nevinovat pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată.

Cu toate acestea, Gabriel Ruga și Vasile Croitoru au fost condamnați la închisoare pentru celelalte fapte, de corupție și de spălare de bani. Astfel, Ruga a primit  3 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi pe durata termenului de încercare de 7 ani. La rândul său, Croitoru va executa de 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

Foștii șefi din Electrica Translvania Nord au fost trimiși în judecată, în 2009, de DNA Cluj, sub acuzația că în perioada 2002-2004 au cumpărat fără licitație produse electrice contrafăcute.

Gabriel Michael Ruga, director general al filialei între 2000 și 2006, a fost acuzat de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată și spălare de bani, toate în formă continuată.

Constantin Stoica, director la SISEE Translvania Nord în perioada 2002-2005, a fost judecat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, iar Petru Morar, fost şef al Serviciului Aprovizionare din aceeași companie, a fost trimis în judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată și spălare de bani.

Omul de afaceri Vasile Croitoru a fost judecat pentru dare de mită, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, spălare de bani și concurență neloială, alături de alte cinci persoane acuzate de fapte de corupție și spălare de bani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-14Parerea ta...

ANONIM
14 Feb 2017

IN RO LEGILE SUNT ELABORATE DE CATRE BANDITI PENTRU HOTI. Pentru eliminarea deficienţelor existente in aplicarea JUSTITIEI in Ro este necesară, DEPOLITIZAREA (decuplarea ei de sistemul politic ticalosit) sau respingerea amestecului deciziei politice in functionarea sistemului judiciar. Drept urmare normele ce reglementează “compoziţia” Curţii Constituţionale a României(CCR) trebuie revizuite astfel: Pentru normalizarea activităţii C.C.R. se impun următoarele modificări; - nr. membrilor să fie mărit de la 9 la 11, vârsta acestora să nu depăşească 65 de ani; - membrii să fie alesi pentru o perioadă de cel mult 5 ani, un singur mandat; - 8 din nr. total de 11 membrii, să fie desemnaţi de către cele 16 Curţi de Apel din România (prin unul din algoritmii existenti, fie primele 8 C.A. în primul mandat şi urmatoarele 8 în al doilea mandat, fie grupate câte două Curţi de Apel să-şi desemneze în comun cate un candidat de fiecare data), 1 candidat să fie desemnat de I.C.C.J. şi 2 din partea senatelor Universităţilor de Drept din Romania care se clasează în primele 2 locuri oferite de numărul mai mare de absolvenţi admişi la I.N.M. în ultimii 5 ani;
CETATEANUL
14 Feb 2017

Confiscarea extinsă a averilor este un subiect tabu în România, deși avem ZECI de MII de persoane cu averi ilicite. FOSTA economie a Ro si imprumuturile sale externe de dupa 1989 se regasesc in palatele , vilele CELOR CARE AU CAPTURAT TARA DUPA 1989, situate in statiunile RANCA, Valea Prahovei, Bv, Delta Dunarii, etc dar si in strainatate la MONACO, MONTECARLO, SUA, etc precum si in conturile din OFFSHORURI. Ro SARACA TARA BOGATA cea fost si cea ajuns.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray