2019-08-18 14:05

Acţiunea Portbagajul 2. Focuri de armă în buricul Bucureştiului

 |  19:49
Acţiunea Portbagajul 2. Focuri de armă în buricul Bucureştiului

Doi indivizi au fost prinşi în noapteade luni spre marţi la scurt timp după ce au furat din portbagajul unei maşinisuma de 55.000 de euro. Ca să îşi asigure scăparea, unul dintre hoţi a scosdintr-un buzunar banii furaţi şi i-a aruncat în sus după care a luat-o lasănătoasa. Poliţiştii au fost nevoiţi să facă uz de armă pentru prindereafugarului. Un bărbat care a auzit somaţiile poliţiştilor a sărit în ajutorul acestora,iar fugarul a fost încătuşat.

În noaptea de luni spre marţi, înjurul orei 3 şi 20, o patrulă de ordine publică din cadrul Secţiei 11 Poliţieîşi efectua rondul obişnuit. Ajungând la intersecţia străzilor Octavian Goga cuNerva Traian a observat doi indivizi care nu îşi justificau prezenţa în aceazonă. Agenţii s-au gândit că nu ar fi rău să îi oprească şi să îi întrebe desănătate. Zis şi făcut. Poliţiştii i-au oprit pe cei doi pentru legitimare. Înacel momet, indivizii au devenit neliniştiţi. Oamenii legii le-au cerut celordoi să ridice mâinile pentru un cotrol corporal. În acel moment, unul dintreindivizi a băgat mâna în sân. Speriaţi, oamenii legii au bătut în retragerecrezând că individul va scoate un pistol. Concomitent, poliţiştii au dus mânala tocul de pistol şi au scos arma din dotare. Atunci, individul a aruncat însus o sumă mare de bani, în bancnote de 100 de euro, după care a fugit spreBulveardul Unirii. Unul dintre poliţişti a luat-o la goană după el, iarcelălalt l-a culcat la pământ pe complicele fugarului.

După o cursă de câteva sute de metri,poliţistul a efectuat somaţiile legale şi a tras două focuri de armă în planvertical.

În acel moment, un bărbat care veneadin faţa fugarului s-a aruncat la picioarele acestuia reuşind să-l doboare.Atunci a ajuns şi poliţistul şi l-a încătuşat. Poliţiştii au stabilit că ceidoi, Claudiu Şerban, în vârstă de 17 ani, şi Viorel Stan, în vârstă de 26 deani, au furat banii dintr-un autoturism ce se afla parcat în curtea unuiservice auto chiar în zona în care au fost prinşi. Verificând declaraţiilecelor doi, poliţiştii i-au solicitat proprietarului service-ului să se prezintede urgenţă la societatea comercială. În prezenţa şi cu acordul acestuia,poliţiştii au efectuat verificări la maşina despre care cei doi hoţi spuneau căau spart-o. Nu mică le-a fost mirarea şi a hoţilor, dar şi a oamenilor legiicând au văzut că în portbagajul maşinii sparte se mai afla o sumă consistentăde bani, adică 16.000 de euro. Surse judiciare ne-au declarat că, în acelmoment, Viorel Stan s-a adresat colegului: ”Chiorule! Peăia nu i-ai văzut?”. Poliţiştii au efectuat cercetarea la faţa locului,cât şi expertiza criminalistică a maşinii. Surse judiciare susţin că au fostprelevate mai multe impresiuni digitale care urmează să fie comparate cu alecelor doi.

Viorel Stan şi Claudiu Şerban au fostduşi la sediul Secţiei 11 Poliţie, unde s-a stabilit că suma pe care o aveau laei era de 55.000 de euro. Poliţiştii i-au reţinut pe cei doi.

Baniifuraţi de la Mihai Bucurenciu, negăsiţi nici în ziua de azi

În urmă cu mai mulţi ani, în Bucureştiavea loc un caz asemănător. Mihai Bucurenciu, patronul unei fabrici desticlărie şi a unei discoteci din Giuleşti, şi-a parcat maşina în complexulRegie din Capitală. Când a ieşit afară a văzut că cineva i-o spărsese. A dattelefoane în stânga şi în dreapta, pe la interlopii din zonă spunând că a fostprădat de 420.000 de dolari. În puterea nopţii, crema interlopilor se agita demama focului. La câteva zile după aceea, pe 14 februarie 2000, Valentin Răducanreclama la poliţia oraşului Breaza că a fost răpit timp de o lună de un grup depersoane, printre care se afla şi patronul firmei Prolux din Bucureşti, MihaiBucurenciu, care l-a acuzat că i-a furat 420.000 de dolari din portbagajulmaşinii. Răpitorii l-au sechestrat pe tânăr în diferite imobile din Capitală,iar, după un timp, l-ar fi transportat într-o casă de vacanţă (proprietate alui Bucurenciu, situată în oraşul Breaza), de unde Răducan a reuşit să fugă.Tânărul le-a declarat politiştilor că răpitorii l-au torturat fizic şi psihic.

Poliţiştii i-au identificat în scurttimp pe cei care l-au răpit şi sechestrat pe Valentin Răducan, ca fiind membriiclanului Geamănu. Mihai Bucurenciu a părăsit România imediat după ce a fostînvinuit de instigare la lipsire de libertate, el fiind dat în urmărireinternaţională prin Interpol şi prins de poliţiştii belgieni. Bucurenciu a fosteliberat însă din arestul autorităţilor belgiene, după ce judecătorii dinaceastă ţară au respins cererea de extrădare a cetăţeanului român.

Mihai Bucurenciu - patronul firmei desticlărie Prolux şi al discotecii Club 99 din Bucureşti - a stat în arestulautorităţilor belgiene din 24 noiembrie 2000, când a fost reţinut de ofiţeriiBiroului Interpol, până în 3 ianuarie 2001.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-12-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray