2020-07-11 12:11

Acuzat de ABUZ sexual, fostul Episcop al Hușilor a fost ELIBERAT

 |  18:28
Acuzat de ABUZ sexual, fostul Episcop al Hușilor a fost ELIBERAT

Fostul episcop al Hușilor, Cornel Onilă, arestat, pentru 30 de zile, fiind acuzat de viol și abuz sexual împotriva unui fost elev de-al său la seminarul teologic ortodox de la Huși, unde acesta era profesor, a fost eliberat joi.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, vineri, eliberarea din arest preventiv a fostului episcop de Huşi, Cornel Onilă, cercetat pentru agresiune sexuală şi viol, ambele în formă continuată. El a fost plasat sub control judiciar. De asemenea, instanţa a respins propunerea de arestare preventivă formulată de către procurori pe numele lui Jitaru Sebastian Cristi, fost călugăr Arhimandrit, cercetat în acelaşi dosar pentru viol, agresiune sexuală şi şantaj. El însă se află în penitenciar unde ispăşeşte o pedeapsă.

Dosarul în acest caz a fost deschis după o anchetă jurnalistică.

Deși și-a pierdut funcția pe fondul scandalului de șantaj izbucnit în vara anului 2017, Cornel Onilă și-a păstrat  statutul de episcop retras, refugiindu-se la canon la Văratec, în județul Neamț, unde măicuțele erau datoare să i se adreseze conform demnității arhierești, cu preasfințite.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-05Parerea ta...

CONSTANTIN
05 Iun 2020

Ce pedeapsa groaznica??Il vor pune la munca grea de dimineata pana in noapte cu un blid de linte si o cana de apa clocita!!!Toti popi au obiceiuri ciudate -unu fura , alti injura in biserica ,altul este mare fustangi!u!Cine sa ii condamne??Tot o apa si un pamant!!Atentie la ce spune popa nu la ce face!Biserica a devenit lumea nebunilor !!
UN CETATEAN
06 Iun 2020

Popa ar trebui sa fie el un exemplu pentru comunitate. Daca mergem pe zicerea ca sa facem ce zice popa atunci este o credinta ipocrita si falsa. Inseamna un popa pt.arginti si nu cu har. Halal preoti, halal credinciosi!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz