2020-02-18 11:45

Adina Florea, PĂCĂLITĂ! DNA i-a trimis o COPIE a dosarului Tel Drum!

 |  17:17
Adina Florea, PĂCĂLITĂ! DNA i-a trimis o COPIE a dosarului Tel Drum!

După ce a refuzat de patru ori să trimită dosarul Tel Drum la secția de investigare condusă de ADina Florea, DNA a transmis acesteia ....doar o copie a dosarului care îl vizează și pe Liviu Dragnea.

Copia a fost trimisă după ce reprezentanţii SIIJ au invocat că acesta ar putea reprezenta o probă în cazul unei anchete proprii, a anunţat vineri şeful interimar al DNA, Călin Nistor.

“Preluarea unui dosar nu există în procedură. Trimiterea se face fie prin declinare de competenţă, iar în situaţia în care două unităţi se declară competente sau necompetente apar aceste situaţii juridice”, a spus Nistor.

Potrivit acestuia, dosarul se află în original la procurorul general al României, care are de soluţionat conflictul pozitiv de competenţă invocat de DNA.

“Corespondenţa în două situaţii a fost purtată direct cu SIIJ. Da, au fost solicitări de trimitere a dosarului. Procurorul de caz şi şeful de secţie au apreciat că revine DNA competenţa. Pentru că era şi o solicitare că ar fi mijloc de probă în cazul dumnealor, noi am trimis dosarul SIIJ”, a explicat Nistor.

Conflictul pozitiv de competenţă, spune Călin Nistor, “este atunci când două organe de parchet spun că sunt competente pentru a instrumenta o cauză”. ”În această situaţie noi am sesizat procurorul general pentru rezolvarea conflictului de competenţă dintre noi şi SIIJ”, a arătat Nistor.

El a anunţat că dosarul Tel Drum este aproape de final. ”În dosarul Tel Drum mai sunt de efectuat acte de urmărire. Un raport de expertiză a fost depus chiar în luna decembrie. Procurorul are un plan de anchetă şi îşi ştie termenele”, a menţionat Nistor.

La datele de 21 decembrie 2018, 17 ianuarie şi 31 ianuarie, Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie a formulat, consecutiv, trei cereri prin care solicita transmiterea dosarului Tel Drum de la DNA.

Potrivit DNA, ”în primele două cereri nu s-a invocat niciun temei legal de preluare a acestui dosar, motiv pentru care au fost cerute clarificări”.

″În ultima solicitare a Secţiei, datată 31 ianuarie 2019, s-a invocat împrejurarea că DNA nu ar mai avea competenţă de soluţionare a acestui dosar, deoarece unele dintre persoanele împotriva cărora se efectuează urmărirea penală au calitatea de magistraţi”, preciza DNA pe 19 februarie.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-22Parerea ta...

ANONIM
22 Feb 2019

O FEMEIE FARA CAPATII . FARA BARBAT SI VIATA . NU VISEAZA DE CIT PSD LUI MAZARE SI DRAGNEA , SA ASCUNDE FURTURILE SI HOTIILE ACTIVISTA DE PARTID KGB
ALUNELU
23 Feb 2019

În cazul copiei : nici nu se pot adăuga nici scoate acte față de opis din dosar. Nu se știe exact cine este păcălitul!!!
DIANA
23 Feb 2019

STIMABILO, COMPLEXUL DE INFERIORITATE IN FATA CODRUTEI SI A TUTUROR FEMEILOR FRUMOASE NU- TI V- A DISPAREA CATE ZILE VEI AVEA.EU NU POT SA MA UIT LA TINE ,EU CA FEMEIE, DAR UN BARBAT ?!? PROFESIONAL ESTI PE ATAT CAT ESTI DE FERMECATOARE.
VALI
24 Feb 2019

Si "frumoasa" si "desteapta" !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine