2020-08-06 05:02

ADOPTAT în Senat: Persoanele condamnate penal nu pot ocupa demnități publice

 |  19:35
ADOPTAT în Senat: Persoanele condamnate penal nu pot ocupa demnități publice

Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, propunerea legislativă pentru modificarea unor acte normative în domeniul electoral, prin care se stabileşte că nu pot fi aleşi în demnitatea de membru al guvernului, europarlamentar, preşedinte al României, parlamentar, primar, consilier local şi consilier judeţean persoanele care "au suferit condamnări penale", informează Agerpres.

Termenul pentru dezbatere şi vot în Senat - prima cameră sesizată în acest caz - s-a împlinit pe 7 septembrie, iar nota de adoptare tacită a Ordonanţei a fost citită, miercuri, în plen, de preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu.

Iniţiatorii, un grup de parlamentari PMP, atrag atenţia în expunerea de motive asupra caracterului eterogen al condiţiilor de acces la cele mai de seamă demnităţi publice şi propun o reglementare unitară, în sensul că nu pot fi aleşi în demnităţile menţionate persoanele care au suferit condamnări penale.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-16Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
16 Sep 2019

iar marii jefuitori fugiti in tarile calde fac exceptie de la regula....nu va mai chinuiti sa dregeti busuiocul tavarisci ca oricum dispareti din peisaj GAME OVER -vorba cuiva STOP SI DE LA CAPAT
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz