2020-07-07 10:03

Adrian NĂSTASE a primit titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad

 |  15:47
 Adrian NĂSTASE a primit titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad

Fostul premier Adrian Năstase a primit, vineri, titlul ''Doctor Honoris Causa'' al Universităţii ''Aurel Vlaicu'' din Arad, ca o recunoaştere pentru activitatea ştiinţifică desfăşurată, la ceremonie fiind prezent şi ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, care a condus Comisia de Laudatio, informează Agerpres.

Adrian Năstase este, din 2001, profesor onorific al universităţii de stat din Arad, iar conducerea a decis ca pentru "meritele excepţionale în apărarea şi promovarea interesului naţional ca diplomat" să-i acorde titlul. Comisia de Laudatio a arătat că titlul este acordat "în semn al aprecierii pentru întreaga activitate ştiinţifică şi academică, pentru rolul avut în dezvoltarea României". La ceremonie au fost prezenţi, printre alţii, ministrul Ecaterina Andronescu şi Răzvan Theodorescu, vicepreşedinte al Academiei Române, cei doi evocând, în discursurile ţinute, momente din colaborarea cu fostul premier. Andronescu a amintit de rolul lui Năstase în integrarea României în Uniunea Europeană şi în NATO. "Sunt convinsă că istoricii vor face o radiografie corectă a perioadei respective şi îl vor aşeza pe Adrian Năstase acolo unde îi este locul, între cei care au contribuit esenţial la o Românie europeană", a spus ministrul Educaţiei. În discursul său, Năstase a vorbit despre "criza actuală a dreptului internaţional" şi rolul diplomaţiei în evoluţia României. El s-a declarat "emoţionat" să asculte "cuvinte foarte frumoase" la adresa sa, din partea membrilor Comisiei de Laudatio. „Mă bucur că, uneori, putem să selectăm din destinul unora dintre persoanele publice aspecte pozitive, elemente care pot fi aduse în prezent, pentru a fi eventual utile ca lecţii pentru cei mai tineri", a spus Năstase.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-17Parerea ta...

ANONIM
18 Mai 2019

Ce tzara e asta in care HOTII SUNT PREMIATI ????? IN AȘA TZARA VRETI SA TRAITI GUNOAIE PESEDISTE ????? NU MAI VOTATI MAFIA PSD.
ANONIMUS
18 Mai 2019

Inca odata o dovada ca nu munca, talentul, meritul sunt apreciate in Ro. Fusareala pilangeria, coruptia si traficul de influenta sunt cheia succesului.
DE KKAT
18 Mai 2019

Universitate de kkat. Acolo e fabrica de diplome ale mafiei psd si fabrica de doctorate contra cost. Huuuuuuu...!!!! Jegurilor
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz