2020-08-14 18:07

Adrian Năstase, eliberat condiţionat după ce a efectuat o treime din pedeapsă

 |  21:01
Adrian Năstase, eliberat condiţionat după ce a efectuat o treime din pedeapsă

Gilda Popa

Fostul premier Adrian Năstase a părăsit joi Penitenciarul Jilava, după ce Tribunalul Ilfov a hotărât, definitiv, eliberarea condiţionată. Instanţa a respins astfel contestaţia DNA la decizia Judecătoriei Sectorului 4, care a apreciat luna trecută că Năstase, condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare în Dosarele „Zambaccian” şi „Trofeul Calităţii”, poate pleca acasă după ce a executat o treime din pedeapsă. Instanţa a apreciat atunci că timpul executat a fost suficient pentru reeducarea fostului şef al PSD, care a avut un comportament exemplar în detenţie. Năstase a stat, în total, 604 zile în puşcărie.

Astfel, Tribunalul Ilfov a dispus punerea de îndată în libertate a lui Adrian Năstase, care a părăsit joi seară penitenciarul. Serviciul de executări penale al instanţei a comunicat această decizie Penitenciarului Jilava, dar şi altor instituţii ale statului. Fostul premier îşi va petrece seara în sânul familiei, susţine avocatul său, Ioan Cazacu. Joi, în faţa instanţei, Năstase a combătut afirmaţiile procurorului anticorupţie, care a cerut respingerea cererii sale de eliberare condiţionată şi a arătat că în cauză nu se discută despre ce a făcut el în copilărie, referindu-se la solicitarea DNA de a fi reevaluat psihologic. Astfel, fostul premier a arătat că, din concluziile comisiei de liberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava, rezultă că a avut o conduită impecabilă în timpul detenţiei. Adrian Năstase a mai arătat, în sala de judecată, că îl asigură pe procurorul DNA că nu se va înscrie la alegerile prezidenţiale în campania care urmează, menţionând că din acest punct de vedere nu există nici un risc, în condiţiile în care prin decizia de condamnare are mai multe interdicţii civile. Politicianul a mai spus că nu a cerut graţiere, ci şi-a executat pedeapsa şi a respectat „legile cetăţii”.

La ieşirea din sediul Tribunalului, Adrian Năstase purta în continuare barbă, pe care şi-a lăsat-o după ce a fost condamnat în Dosarul „Zambaccian”. Fostul premier a venit în sala de judecată îmbrăcat cu un costum şi, după ce a fost coborât din dubă, a zâmbit, s-a oprit pentru câteva secunde în faţa jurnaliştilor şi le-a spus: „Sper să putem vorbi diseară”, repetând replica la ieşirea din Tribunal.

Jos barba!

Fiul cel mare al lui Adrian Năstase, Andrei, a declarat joi, la Tribunalul Ilfov, că speră ca instanţa să respingă contestaţia DNA şi să dispună eliberarea condiţionată a tatălui său, acesta reprezentând şi un motiv pentru care şi-ar da barba jos. Fiii lui Adrian Năstase, Andrei şi Mihnea, au venit, însoţiţi de avocaţii familiei, la Tribunalul Ilfov cu puţin timp înainte ca fostul premier să fie adus la instanţă pentru judecarea contestaţia procurorilor anticorupţie în cazul deciziei Judecătoriei Sectorului 4, prin care a fost admisă propunerea de eliberare condiţionată a lui Năstase, după ce a executat o treime din pedeapsa de patru ani şi şase luni de închisoare. Andrei Năstase a spus că speră ca joi tatăl său să fie eliberat şi astfel să aibă motive să dea barba jos, pe care o poartă din solidaritate cu Adrian Năstase.

Ponta: „Mă bucur fff mult!”

Premierul Victor Ponta a postat un mesaj scurt pe Facebook, la scurt timp după ce a fost comunicată decizia Tribunalului Ilfov. „Mă bucur fff mult că Adrian Năstase va fi în seara aceasta alături de familia sa!”, scrie preşedintele PSD. Mai mult, şeful Guvernului a postat şi o fotografie cu familia lui Adrian Năstase.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-21Parerea ta...

EEE...
21 Aug 2014

Are dreptate Analistul! Da-l in mizda pasii si p-asta! Cum i s-a acordat putina atentie, cum l-au inconjurat jurnalistii, a si inceput sa faca PE NEBUNU'! Enervant este ca, toate televiziunile s-au grabit sa disece persoana sa...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz