2020-05-25 13:41

Afaceri de criză cu “iarba dracului”. Un pompier şi un poliţist de frontieră, “afiliaţi” unei reţele de contrabandişti

 |  19:44
Afaceri de criză cu “iarba dracului”. Un pompier şi un poliţist de frontieră, “afiliaţi” unei reţele de contrabandişti

Un pompier şi un poliţist de frontierădin judeţul Botoşani au vrut să îşi rotunjească veniturile după tăierile de 25 lasută trecând de partea cealaltă a legii. Nu au devenit hoţi, dar au devenitcontrabandişti. Ei sunt cercetaţi, alături de alte zece persoane, într-un dosarde contrabandă cu ţigări provenite din Republica Moldova, cinci dintre aceştiafiind deja reţinuţi cu propunere de arestare preventivă.

Ancheta în ceea ce îi priveşte peLucian Lunic, plutonier în Garda de Pompieri Truşeşti, şi agentul GabrielLeampăr din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie de Frontieră Botoşani afost demarată în luna octombrie, când ofiţerii Direcţiei Generale de Informaţiişi Protecţie Internă au declanşat monitorizarea unei reţele de contrabandişti.În momentul în care, în grupare s-a dovedit şi implicarea celor doi angajaţiMAI, ofiţerii DGIPI au sesizat Direcţia Generală Anticorupţie, dosarul penal fiindînregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

În baza informaţiilor deţinute,ofiţerii DGA au organizat, duminică, un flagrant pentru prinderea a patrudintre persoanele implicate în contrabandă, în timp ce acestea făceau otranzacţie cu ţigări. La flagrant au participat şi procurori ai Parchetului depe lângă Tribunalul Botoşani, împreună cu ofiţeri ai Inspectoratului de Poliţieal Judeţului Botoşani, cu sprijinul informativ al Direcţiei Generale deInformaţii şi Protecţie Internă.

Astfel, în jurul orei 18.20, într-unautovehicul care se afla parcat în apropierea locuinţei agentului IJPF au fostgăsite aproximativ 33.750 de pachete cu ţigări mărcile Doina şi Plugaru adusedin Republica Moldova, pentru care cei patru suspecţi solicitaseră 150.000 delei.

După realizarea flagrantului au fostfăcute zece percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost găsite 37.800 deţigări, suma de aproape 26.500 de lei, 28 de telefoane mobile şi douăautoturisme, un BMW şi un Volvo, în valoare de aproximativ 30.000 de euro, careau fost confiscate.

Anchetatorii au stabilit căplutonierul Lucian Lunic se ocupa cu procurarea, depozitarea temporară şidistribuirea ţigărilor, iar poliţistul de frontieră Gabriel Leampăr intermediatranzacţiile între vânzători şi cumpărători. Lucian Lunic şi alte patrupersoane au fost reţinute, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Botoşani, cupropunere de arestare preventivă pentru contrabandă. Ceilalţi şapte suspecţi,inclusiv poliţistul de frontieră sunt cercetaţi în stare de libertate.

Prejudiciul cauzat bugetului de stateste de peste 300.000 de lei, care va fi recuperat prin impunerea sechestruluiasigurător.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine